fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je van een fles wijn een feestelijk cadeau!

Wist je dat er elk jaar zo’n 26 miljoen flessen wijn cadeau worden gedaan? Ik had geen idee! Nou moet ik wel toegeven dat ook ik graag een fles wijn cadeau doe. Niet alleen vind ik het een mooi cadeau om te geven, stiekem is het ook een van mijn favoriete cadeaus om te krijgen. Toch zijn daar een paar voorwaarden aan verbonden…

Een wijn uit eigen doos

Een fles wijn als cadeau geven kan heel leuk zijn, maar je kunt de plank flink misslaan. Zo kreeg ik ooit een fles wijn cadeau die ik toevallig een paar maanden daarvoor aan die persoon cadeau had gedaan. Ze gaf direct toe dat ze haast had en snel een fles uit haar eigen collectie had meegepakt. Toevallig was dit dus mijn eigen fles. Pijnlijk.

Hoe maak je van een fles wijn een feestelijk cadeau?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je voor een goede fles wijn gaat. De prijs maak niks uit, maar kies voor wat moois. Vervolgens pak je de wijn in. Dit kan bijvoorbeeld in inpakpapier, maar er zijn ook originelere manieren.

Wist je dat je jouw cadeauwijnen tegenwoordig ook in een hand-bedrukte wijnkist cadeau kunt doen? Leuk voor de feestdagen, maar ook als relatiegeschenk, verjaardagscadeau of personeelscadeau. Er wordt niet vaak aandacht aan de verpakking van een mooie fles wijn. Een gemiste kans als je het ons vraagt! Een mooie verpakking maakt er écht een geschenk van.

Benieuwd naar hoe dit soort wijnkistjes eruit zien? Flesjewijnbezorgd maakt ze en wij hebben een paar mooie voorbeeldfoto’s op hun Instagram gevonden.

unnamed-1
 
unnamed

unnamed-2

Wat zijn de mooiste cadeauwijnen? 

Gave kistjes he? Wanneer je een wijn bij Flesjewijnbezorgd bestelt krijg je de hand-bedrukte wijnkist er gratis bij. Het wijnassortiment is samengesteld door gediplomeerde vinologen en ervaren wijnkenners. Zo weet je zeker dat de wijn die jij cadeau doet een goede keuze is. Je vindt er wijnen (rood, wit, rosé en mousserend) van € 18,95 tot € 70,00. Voor ieder budget iets dus!

We hebben hier een paar fijne wijnen voor je op een rij gezet:

Rood: Salentein Barrel Selection Malbec – € 29,95
Zwart fruit, bessen en chocolade. Zachte taninnes en subtiele houtaroma’s.

Wit: Pouilly Fuissé Chardonnay – € 32,50
Rijke en intense Chardonnay. Kruidig met aromas van noten, amandel en rijp fruit

Rosé: Vieille Grange Les Rocailles Rosé – € 18,95
Helder, fris en zacht. Tonen van framboos en tijm.

Mousserend: Piper Heidsieck Brut – € 45,95
Citrus en appel. Fris en elegant. Heerlijk bij oesters.

Al deze wijnen zijn verkrijgbaar bij Flesjewijnbezorgd. Wij weten zeker dat je hier iedere wijndrinker een heel groot plezier mee doet!

wijnen

Wat was jouw mooiste wijncadeau ooit?

Welke wijn zou jij graag cadeau krijgen? En heb jij ook een keer een vreselijk of juist geweldig wijncadeau gekregen? Praat met ons mee in de comments! Vinden we gezellig.

Reageer ook