fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je mooiere foto’s met je smartphone

Maak jij ook zo ontzettend veel foto’s met je smartphone? Van de kids, de vakantie, het eten van gisteravond… Alles wordt vastgelegd! Heel erg leuk voor op social media, voor jezelf en voor later. Helaas zijn de foto’s die je met je telefoon maakt niet altijd van top-kwaliteit. Terwijl dit vaak wel een stuk beter zou kunnen. Hier een aantal tips waarmee je mooiere foto’s met je smartphone kan maken!

1. Maak de lens schoon

Je telefoon zit in je zak, ligt op een vies aanrecht, zwerft door je tas en ligt regelmatig in je hand. Hierdoor wordt hij vies en de lens dus ook. Haal een doekje over de lens om het laagje viezigheid eraf te halen. Je foto’s worden hierdoor scherper.

2. Gebruik geen effecten tijdens het fotograferen

Maak je de foto zonder filter of effect. Je kan er altijd later nog effecten of filters hier overheen gooien. Bekijk de foto eerst op een computerscherm en beslis dan pas welk effect je toepast. Hierop kan je beter zien wat het eindresultaat wordt.

3. Gebruik altijd de HD/HDR functie

Op je telefoon zie je misschien niet zozeer het verschil, maar als je de foto op een groot scherm ziet, merk je het meteen. Ook als je de foto uitprint zorgt het voor een beter resultaat.

4. Gebruik niet de zoomfunctie, maar benader het object

De zoomfunctie van de meeste telefoons is niet geweldig. Neem de foto van dichterbij om het groter in beeld te krijgen. De foto is nu scherper dan bij inzoomen.

5. Houd je hand stil

Door te bewegen moet je lens elke keer opnieuw focussen, hierdoor loop je scherpte mis. Houd de telefoon goed stil voor een beter effect. Heb je moeite hiermee, leun dan met je ellebogen op een tafel, stoel of muurtje. Ook kan je een standaard kopen, maar dit is vaak lastig mee te nemen.

6. Maak minstens 5 foto’s

Vergroot je kansen op een mooie foto en neem er dus altijd meer dan één. Vooral bij groepsfoto’s mag je royaal doorklikken. De kans dat je iedereen er in één keer goed op hebt is nihil.

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook