fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je je vaatwasser schoon en voorkom je geurtjes en verstoppingen

Wie een vaatwasser heeft kan ongetwijfeld niet meer zonder. Die van ons was een paar maanden geleden kapot en ik dacht dat ik gek werd. Oorzaak? De filter zat vol met viezigheid en ook de afvoerleiding had zijn beste tijd gehad. Verder stonk hij ontzettend en de vaat werd veel minder schoon. De monteur vroeg daarom of ik hem weleens schoonmaak. “Schoonmaken? Zou een vaatwasmachine niet gewoon zichzelf schoonhouden als hij de vaat aan het wassen is?”. De monteur antwoordde van niet.

Lees ook: 5 niet-dodelijke objecten die voor verrassend veel doden zorgen

Oké, ik moet mijn vaatwasser zelf schoonhouden en goed verzorgen. Dat houdt in: altijd zorgen dat er genoeg vaatwasser zout en glansspoelmiddel in de machine zitten, de vaat afspoelen voordat hij erin gaat en zo nu en dan een grondige reiniging. Ik kwam een video tegen op YouTube waarin goed wordt uitgelegd hoe je je vaatwasser kunt schoonmaken.

Wat heb je nodig?

      • Schoonmaakazijn
      • Bakingsoda

Hoe werkt het?

 

Reageer ook