fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je een gezellig tuinhuisje

De meeste mensen zitten nog veel thuis en hebben een heleboel tijd over. Met de zomer in zicht is het tijd om jouw tuin weer ready te maken voor het lekkere weer en alle warme avonden die je binnenkort weer buiten gaat spenderen. Perfect voor dit is een gezellig en sfeervol tuinhuisje. Hoe zorg je hier voor?

Het schuurtje

De eerste stap is natuurlijk het hebben van een schuurtje of hutje in de tuin. Deze kun je, als je een beetje handig bent, zelf bouwen. Hier ben je natuurlijk wel een tijdje mee bezig en kost ook het een en ander. Het is daarom ideaal als je al een huisje of schuurtje hebt. Wil je die graag, maar ben je zelf niet handig? Laat een bedrijf dan voor jou een schuurtje in de tuin bouwen. Zo weet je ook zeker dat het goed gebeurt, en kost het jou een hoop minder tijd. Ook nu kan dit gewoon, met anderhalve meter afstand.

Een oud schuurtje opknappen

Wellicht heb je al een schuurtje in de tuin staan die nu niet echt gebruikt wordt, maar is die inmiddels wel toe aan een grote opknapbeurt. Maak hem als eerst goed leeg en schoon. Hierna kun je zowel de binnen- als buitenkant voorzien van een laagje verf, bijvoorbeeld wit voor een mooie strakke look. Je kan ook kiezen voor een leuke kleur als donkerblauw of rood, net wat past bij jouw tuin en voorkeuren.

Hoe richt je zo’n sfeervol tuinhuisje dan in? Vaak is de eerste stap het neerzetten van mooi meubilair. Een comfortabele bank met een paar stoelen bijvoorbeeld, zodat je er met genoeg mensen comfortabel kan zitten. Natuurlijk is er ook licht nodig. Je kan ervoor kiezen om spotjes te (laten) plaatsen, dit zorgt voor veel sfeer en is erg handig. Bovendien hangt er zo niks in de weg, als het plafond laag is. Je kan LED spots online bestellen, bijvoorbeeld op Ledinbouwspotsleds.nl.  Verder zijn leuke slingers met lampjes leuk om bijvoorbeeld langs balken te hangen.

Decoratie is natuurlijk ook belangrijk en zal een ruimte als deze enorm goed doen. Een leuk lijstje aan de muur, posters of een mooi schilderij doet het altijd goed en zorgt direct voor veel warmte en gezelligheid. Verder kun je denken aan plantjes en kleine beeldjes. Vergeet ook niet om leuke kussentjes en dekentjes op de stoelen en banken te leggen, zodat je ook als het wat kouder is kan genieten van jouw tuinhui

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook