fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo maak je de tuin heel snel extra gezellig

de tuin heel snel extra gezellig

De zomer is vol losgebarsten! We genieten al weken van heerlijk weer en het einde van de mooie dagen is nog lang niet in zicht. Tijd om de tuin heel snel extra gezellig te maken dus! Wij geven in dit artikel tips hoe je met een klein budget je hele tuin van een andere look and feel kunt voorzien. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan lekker met ons mee!

Opruimen

Dit klinkt misschien als een open deur, maar voordat je het écht gezellig kunt maken in de tuin, zul je eerst flink moeten opruimen. Leg al het kinderspeelgoed op één plek, hark die bladeren van het gazon, veeg en spuit de tegels schoon en verwijder al onkruid. Snoei planten en hagen die te wild worden en trek de hele tuin strak. Zo heb je een mooie basis om te starten met het gezellig maken van de tuin!

Vloerkleed

Een fijne manier om de tuin heel snel extra gezellig te maken, is door het neerleggen van een vloerkleed buiten. Zo’n vloerkleed is speciaal gemaakt om buiten te liggen en kan wel tegen een stootje. Ik vind dat een tuinkleed de tuin meteen iets heel gezelligs en kleurrijks geeft. Heb jij veel ronde vormen in de tuin? Dan kan een rechthoekig vloerkleed mooi zijn. Heeft jouw tuin veel strakke hoeken? Doorbreek dat dan met een rond tuinkleed.

Windlichten

Kaarsen maken het meteen gezellig! Veel mensen associeren kaarsen met de winter, maar zomers vind ik ze buiten ook echt onmisbaar. Zet windlichten op de grond langs de tuinpaden voor een romantische sfeer op een lange zomeravond of plaats kaarsen op tafel tijdens het natafelen. Een heerlijke sfeer gegarandeerd!

Lichtsnoer

Een boom vol lampjes, een schutting sfeervol verlichten of de parasol net dat beetje extra’s geven: je doet het met een lichtsnoer. Kijk maar eens op Pinterest naar alle gave manieren om een lichtsnoer toe te passen in jouw tuin. Je wil echt nooit meer naar binnen!

Kussens

En last but not least: leg wat vrolijke kussens in de tuin. Denk natuurlijk aan kussentjes op de stoelen en loungebank, maar maak ook eens een knus hoekje onder de grote boom. Leg een kleedje neer met daarop bont gekleurde kussentjes. Met wie zou jij daar wel een glas wijn willen drinken?

Praat mee

Welke van deze tips ga jij in de tuin toepassen? Zo maak jij de tuin heel snel extra gezellig! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden wel leuk!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Bovenste afbeelding: Randy Fath via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook