fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo kies je de beste streamingsdienst voor gezinnen

Met de overvloed aan streamingdiensten op de markt kan het kiezen van de beste optie voor gezinnen een uitdaging zijn. In dit artikel zullen we kijken naar enkele populaire streamingdiensten en factoren bespreken waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van de beste streamingdienst voor gezinnen. Benieuwd hoe je de keuze maakt? Lees lekker met ons mee!

Inhoud voor kinderen

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een streamingdienst voor gezinnen is de beschikbaarheid van inhoud die geschikt is voor kinderen. Platforms zoals Disney+ en Netflix hebben speciale secties met kindvriendelijke inhoud, waaronder populaire tekenfilms, animatieseries en familiefilms. Het is raadzaam om te controleren of de gewenste streamingdienst een gevarieerde bibliotheek met kindvriendelijke inhoud heeft die geschikt is voor verschillende leeftijdsgroepen.

Ouderlijk toezicht

Een andere belangrijke overweging is het aanwezig zijn van ouderlijk toezicht op de streamingdienst. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de gekozen dienst functies biedt waarmee ouders de toegang tot bepaalde inhoud kunnen beperken op basis van leeftijdsclassificaties. Disney+ en Netflix bieden bijvoorbeeld ouderlijk toezicht waarmee ouders bepaalde inhoud kunnen blokkeren of beperken.

Kosten

De kosten van een streamingdienst spelen ook een rol bij het maken van een keuze voor gezinnen. Het is belangrijk om het maandelijkse abonnementsbedrag te vergelijken met het beschikbare aanbod van films, series en extra functies. Sommige streamingdiensten bieden familieabonnementen aan, die gunstiger kunnen zijn als meerdere gezinsleden gebruikmaken van hetzelfde account.

beste streamingsdienst voor gezinnen

Emily Wade ia Unsplash

Gebruiksgemak en compatibiliteit

Het is ook de moeite waard om rekening te houden met het gebruiksgemak en de compatibiliteit van de streamingdienst. Controleer of de dienst beschikbaar is op de apparaten die je gezin gebruikt, zoals smart-tv’s, smartphones, tablets en gameconsoles. Een intuïtieve gebruikersinterface en goede navigatiemogelijkheden kunnen het kijken naar inhoud voor gezinnen een aangenamere ervaring maken.

Originele content

Sommige streamingdiensten hebben ook hun eigen originele content die interessant kan zijn voor gezinnen. Denk aan platforms zoals Disney+ met exclusieve Disney-, Pixar-, Marvel- en Star Wars-content. Netflix staat bekend om zijn brede selectie aan originele series en films. Overweeg of de streamingdienst originele content biedt die aansluit bij de interesses van je gezin.

Hoe gaat dit bij ons?

Wij hebben thuis Netflix, Videoland en Disney+. Onze kinderen kijken het liefst naar YouTube op hun iPad, maar hier zijn mijn man en ik geen groot fan van. Ze kunnen van alles aanklikken en het ene filmpje is nog vreemder dan het andere. Wij laten ze daarom liever naar Disney+ of Netflix kijken. Bij ons zijn ‘Puppy Vriendjes’ (Disney+) en Paw Patrol (Netflix) toch wel de absolute favorieten. Enne, stiekem kijk ik hier zelf ook heel graag lekker bij mee.

Wat vind jij de beste streamingsdienst voor gezinnen?

Welke streamingsdiensten hebben jullie momenteel? En wat vind jij de beste streamingsdienst voor gezinnen? Wat kijken jullie kinderen zelf het liefst en waar kijken de kinderen naar? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd erg gezellig 🙂

Afbeelding: Unsplash+

Reageer ook