fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo houd je geld over voor de leuke dingen

Heb jij aan het einde van je geld ook altijd een stukje maand over? Nee, dit is geen typefout. Soms gaat mijn geld zo hard dat ik ineens in de laatste week van de maand een beetje pinvrees krijg. En dan heb ik voor mijn gevoel niet eens echt iets leuks met mijn geld gedaan. Alles is opgegaan aan huur, telefoon, verzekeringen en boodschappen. Daarom deze bespaartips om ervoor te zorgen dat je volgende maand meer overhoudt voor de leuke dingen!  

Verander van zorgverzekeraar
Zet hem vast in je agenda voor november: zorgverzekeringen vergelijken. In Nederland kan je maar één keer per jaar je zorgverzekering veranderen en dat is voor 31 december, anders zit je weer een jaar eraan vast. Doe dit al in november, want wanneer heeft ooit iemand voor het laatst een rustige decembermaand gehad? In november is de kerstgekte nog niet van start gegaan en heb je hier dus meer tijd voor. Doen hoor! Het kost maar een half uurtje en het kan je honderden euro’s per jaar schelen.

Koop je telefoon en simkaart los
Leuk, al die nieuwe smartphones, maar het gaat meestal gepaard met een peperduur abonnement waar je twee jaar aan vast zit. Vraag je af of je die telefoon écht nodig hebt of dat je hem alleen maar hebt om te showen. In dat laatste geval kan je flink besparen. Koop een losse telefoon die één generatie ouder is en koop daar een losse simkaart bij. Handig: Sim.nl vergelijkt en verkoopt losse simkaarten en abonnementen van alle providers. Veel goedkoper dan een abonnement combinatie met de nieuwste telefoon.

Maak een boodschappenlijstje
Dit doet iedereen wel eens: naar de supermarkt gaan op de bonnefooi en ter plekke bedenken wat je gaat eten. Je bent dan veel sneller geneigd tot impulsaankopen met als gevolg dat je veel meer geld uitgeeft. Neem daarom voordat je boodschappen moet doen even de tijd om een lijstje te maken en houd je daaraan. Stop niets in je winkelwagen wat niet op het lijstje staat, hoe verleidelijk ook. Je bankrekening zal je dankbaar zijn!

Wacht met shoppen tot het seizoen begint
Leuk natuurlijk, in de winter al de zomercollectie voorgeschoteld krijgen. Wie verlangt er in januari nu niet naar de zon en een nieuwe garderobe? Moeilijk, maar wacht liever tot het seizoen daadwerkelijk begint. Hoe later je kleding koopt, hoe goedkoper kleding meestal wordt door de sale. Kledingwinkels lopen vaak vooruit op de jaargetijden, profiteer daarvan. En trouwens, hoe leuk is het om in de sale een unieke outfit te scoren voor de helft van het geld die je meteen aan kan trekken? Wat mij betreft zijn dit twee vliegen in één klap: leuk shoppen en geld besparen!

Heb jij nog slimme bespaartips? Laat het ons weten in de comments!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook