fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo heb je nooit meer last van scheerbultjes

last van scheerbultjes

Zowel mannen als vrouwen hebben er regelmatig last van: scheerbultjes en huidirritaties na het scheren. Het kan gelukkig geen kwaad, maar erg vervelend is het wel. In dit artikel delen we de beste tips in het voorkomen van deze irritaties. Lees mee: zo heb je nooit meer last van scheerbultjes.

Maak de huid week

De kans op irritaties na het scheren, kan je enorm verkleinen door de huid eerst week te maken. Warm water is ideaal om de huid zachter te maken. Neem een warm bad, een warme douche of leg een washand met warm water op de huid. Geef de huid minimaal tien minuten de tijd om warm en zacht te worden.

Gebruik een milde scheercrème

Vind je het fijn om te scheren met een scheercrème, -zeep of -lotion? Kies dan altijd voor een mild product zonder alcohol. Wist je trouwens dat je een scheerkwast kunt gebruiken voor het opschuimen en aanbrengen van scheercrème? Zo hoef je geen (vaak kwalitatief slechte) scheerschuim meer te gebruiken.

Scheer met een scherp mes

Als de huid week is en je hebt een mooi scheerproduct gebruikt, dan kan het echte werk beginnen. Gebruik een scherp scheermes en kies het liefst voor een herbruikbaar exemplaar, zoals de Safety Razor. De kwaliteit van deze mesjes is vele malen beter dan wegwerp-exemplaren en het is ook nog eens een stuk duurzamere keuze.

Scheer met de haarrichting mee

Het is verleidelijk om tegen de haarrichting in te scheren. Zo zie je immers snel resultaat. Helaas is het ook een grote veroorzaker van irritaties en scheerbultjes. Scheer liever met de haarrichting mee en trek de huid hierbij strak. Na elke scheerbeweging spoel je het mes schoon. Op deze manier wordt het net zo glad als wanneer je tegen de haarrichting inscheert. Alleen dan zonder irritaties!

Spoel goed af

Klaar met scheren? Spoel de huid dan goed schoon met koud water, zodat er geen zeepresten en afgeschoren haartjes meer blijven zitten. Dep de huid voorzichtig droog en maak eventueel gebruik van een milde lotion zonder alcohol of andere ingrediënten die irriterend kunnen werken.

Scheer regelmatig

Onze laatste tip: laat de haartjes niet te lang worden. Hoe langer ze zijn, hoe lastiger je ze wegscheert. Houd het daarom goed bij, zodat je weinig moeite hoeft te doen om weer een gladde huid te krijgen.

Werken deze tips niet?

Helaas is de ene persoon nou eenmaal wat gevoeliger voor scheerbultjes dan de andere. Heb jij er veel last van en werken deze tips onvoldoende? Dan zou een IPL- of laserbehandeling wellicht een andere mogelijke oplossing zijn. Deze behandelingen zijn een stuk duurder dan scheren, dus breng eerst zeker bovenstaande tips in de praktijk!

Praat met ons mee

Heb jij soms last van huidirritatie na het scheren? Denk je dat deze tips jou zouden kunnen helpen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Thought Catalog via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook