fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo haal je die dromerige Oosterse vibe in huis

Levendige kleuren, mooie materialen en dat heerlijke dromerige sfeertje: wij zijn dol op Oosters-geïnspireerde interieurs. Op Pinterest kunnen we er uren naar kijken en wegdromen bij de leukste ideeën, maar nog leuker is om er zelf thuis mee aan de slag te gaan. Wij hebben daarom vijf makkelijk toepasbare tips, waarmee je eenvoudig die gave Oosterse vibe in huis haalt. Lees lekker met ons mee!

Vintage tapijten

Om die heerlijke sfeer in huis te halen, is een mooi  Oosters tapijt écht onmisbaar. Wij zijn groot voorstander van het aanschaffen van een vintage exemplaar, in plaats van een nieuw vloerkleed. Vintage Perzische tapijten, van bijvoorbeeld Tapijtenkelim, hebben een rijke geschiedenis en spreken onwijs tot de verbeelding. Je ziet dat de tapijten ‘leven’ en dat geeft een hele bijzondere sfeer aan je huis. Uiteraard zijn ze via Tapijtenkelim helemaal schoon en fris. De vloerkleden zijn daarnaast allemaal handgemaakt en dus van de beste kwaliteit. Koop je een dergelijk kleed helemaal nieuw? Dan ben je veel meer geld kwijt. Om eigenlijk al die redenen samen adviseren wij dus om voor een vintage vloerkleed in plaats van een nieuwe te gaan!

Ook leuk: combineer verschillende tapijten met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een blauw vloerkleed uit Iran en combineer deze met een rood Bidjar kleed uit India. Door verschillende kleden, stijlen, afkomsten en kleuren met elkaar te combineren creëer je een levendig en kleurrijk geheel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TapijtEnKelim (@tapijtenkelim)

Filigrain lampen

Bij een oosters interieur horen mooie filigrain lampen. Deze lampen geven romantisch licht en mooie patronen op de muur en het plafond. Eigenlijk zorgt het voor een instant 1001-nacht sfeer in huis. Ze zijn tegenwoordig op veel plekken en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Maak bij voorkeur gebruik van een gloeilamp in een warme kleur. Dit past het best bij het sfeertje!

Muurkleuren

Ga jij écht all-out met de oosterse make-over? Wees dan niet bang om ook de muren van een nieuwe kleur te voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een mooie terracottakleur op de muur. Vind je het nog een beetje spannend om je hele woonkamer in een keer te schilderen? Start dan eens met één muur en pak er steeds een muurtje bij. Geen paniek: je schildert de muur ook zo weer gewoon wit.

Kussentjes

Je hele bankstel vervangen kan en mag, maar is vrij kostbaar. Door leuke oosterse kussentjes op de bank te leggen, krijg je jouw bank net zo snel in de juiste sfeer. Leuk om net als bij de vloerkleden voor échte vintage exemplaren te gaan. Die geven net dat beetje extra!

Lantaarns en vasen

Style het geheel af met prachtige oosterse lantaarns en vazen. De aller mooiste exemplaren vind je natuurlijk op markten in landen als Marokko, Iran en Turkije. Momenteel is reizen door het coronavirus lastig, dus ga dichter bij huis op zoek naar mooie spulletjes.

Wat vind jij van deze tips? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook