fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo creëer je de perfecte badkamer

De badkamer aanpakken is meestal niet iets wat je eventjes doet. Het kost veel geld  en vergt behoorlijk wat uitzoekwerk en planning. En vergeet niet het ongemak dat je ervan hebt: je kunt immers twee weken niet douchen als je het grondig aanpakt. Het is het natuurlijk allemaal waard als je uiteindelijk in je nieuwe badkamer staat te douchen, maar hoe zorg je ervoor dat je helemaal tevreden bent na zo’n intensieve verbouwing? Een paar zaken waar je over na moet denken als je de perfecte badkamer wilt creëren.

Je huidige badkamer onder de loep

Oké, je wilt natuurlijk een nieuwe badkamer omdat je niet tevreden bent met je huidige badkamer of omdat deze te gedateerd is. Maar er is vast wel wat aan je oude badkamer wat je wel prettig vindt. Misschien is het dat je spiegeldeurtjes hebt waarmee je je haar van alle kanten kan checken of het lampje boven de wastafel waaronder je zo lekker kunt epileren. Het zijn kleine dingen, maar die dragen wel bij aan je badkamerplezier. Pak dus eens een kladblok en schrijf naast alle dingen die je wilt veranderen, ook op wat je fijn vindt zodat dit ook een plek krijgt in je nieuwe badkamer.

Gebruik van de ruimte

Hoe gebruik jij je badkamer? Alleen als plek om je even snel af te spoelen of ga je graag uitgebreid in bad? Of misschien douche je graag samen? Of misschien staat ’s ochtends het hele gezin wel tegelijkertijd in de badkamer! Aan de hand daarvan kan je keuzes gaan maken. Natuurlijk ben je gebonden aan de ruimte, maar tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk. Een inloopdouche met glazen wand en doorlopende vloer maakt een kleine badkamer meteen een stuk ruimtelijker. Als je voldoende ruimte hebt is een bad natuurlijk een optie, maar als je die niet gebruikt kan je misschien beter voor een ruim meubel kiezen met een dubbele wastafel, ideaal als je een gezin hebt waarvan iedereen de badkamer moet gebruiken ’s ochtends. Of denk aan een extra grote of zelfs dubbele douche, ideaal als je graag samen onder de douche staat!

Jouw unieke stijl

Als de basis is uitgedacht, kan je gaan denken aan de echt leuke dingen: de stijl van de badkamer! Wil je heel strak of juist landelijk? Welke kleuren vind je mooi? Wat voor soort tegels en meubels horen daarbij? En wat voor kranen wil je? RVS of misschien wel koper of zwart? Denk ook na over opbergruimte zoals de accessoires voor de douche, soms vergeet je bij het inrichten compleet dat je ook je doucheproducten nog ergens kwijt moet. De mooiste en schoonste oplossing is wel een inbouw nis voor die producten, geen gedoe meer met plankjes en rekjes! En heb je wel genoeg kastruimte voor al je make-up? Waar ga je je handdoeken ophangen? Je merkt het: denk goed na over wat je precies wilt met je badkamer zodat jij straks doucht als een koningin!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook