fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo combineer je visgraat laminaat met andere materialen en stijlen

Zo combineer je visgraat laminaat met andere materialen en stijlen

Het combineren van verschillende materialen en stijlen binnen je interieur, kan zorgen voor een unieke uitstraling. In ons huishouden van Jan Steen hebben we ook een hoop met elkaar gecombineerd, maar dan niet zozeer op een van tevoren goed bedachte manier. Natuurlijk wil ik jullie wel een aantal mooie tips meegeven, dus vandaar dat ik me toch heb verdiept in de trends van dit moment. Lees je mee? Zo combineer je visgraat laminaat met andere materialen en stijlen!

Allereerst natuurlijk de voordelen

Natuurlijk kan ik meteen beginnen met het delen van mijn tips, maar het lijkt me ook goed om de voordelen van visgraat laminaat op een rijtje te zetten. Een echte houten visgraatvloer is prachtig, maar daarnaast is het ook ontzettend duur én heb je er ook nog eens veel onderhoud aan. Heb je hier het geld en de tijd voor, dan is het zeker de moeite waard. Is dit niet het geval, dan doet een laminaatvloer met realistische houtlook ook zeker niet onder. Laminaat ‘werkt’ niet, is een stuk onderhoudsvriendelijker en beter bestand tegen vocht en verkleuring (dus ook geschikt voor in de keuken bijvoorbeeld).

Industriële stijl: metalen accenten en ruwe materialen

Je kunt voor een industriële look de visgraat laminaat goed combineren door het gebruik van metalen accenten en ruwe materialen (zoals beton) binnen de rest van jouw interieur. Door het toevoegen van industriële lampen of metalen accessoires kun je er een stoer geheel van maken.

Scandinavische vibes: minimalistisch en warm

De combinatie van de strakke lijnen van het visgraatpatroon en de minimalistische Scandinavische stijl, zorgt voor een rustige en serene uitstraling. Voeg zeker wat houten accessoires en meubels toe om meer warmte te creëren.

Bohemian: kleuren en patronen

Indien je van een bohemian stijl houdt, kun je de visgraat laminaatvloer combineren met kleurrijke accessoires en patronen. Denk hierbij aan het gebruik van vintage tapijten en kussens met prints. Voeg planten en lantaarns toe om het geheel compleet te maken.

Art Deco stijl: glamour en luxe

Visgraat laminaat past ook zeker heel goed bij de Art Deco stijl. Maak gebruik van glimmende en luxueuze materialen, zoals marmer en goud. Gebruik geometrische patronen als je de keuze maakt voor bepaalde accessoires en meubels, om de stijl helemaal af te maken.

Landelijke stijl: natuurlijk en vintage

Als je een landelijke sfeer wilt creëren, dan kies je voor lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en riet. Kies voor meubels met een vintage uitstraling om de sfeer compleet te maken. Een mooi vloerkleed (zo’n extra grote) met vintage look staat ook fantastisch binnen deze stijl.

Verschillende kleuren beschikbaar

Visgraat laminaat is er in verschillende kleuren. Je kunt dus zelf bepalen welke kleur het beste bij jouw smaak past. Kies je voor donker, dan creëer je een wat meer authentieke sfeer en kies je voor licht, dan lijkt de ruimte optisch ineens een stuk groter (dit past goed bij een Scandinavisch interieur). Een eiken licht bruin look is daarentegen weer uitermate geschikt voor in de landelijke stijl. Dit zijn gewoon tips en het is zeker goed om te onthouden dat je altijd moet kiezen voor iets dat je zelf mooi vindt natuurlijk!

We zijn heel benieuwd waar jouw voorkeur naar uitgaat. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: Optical Shades Media Sangroha on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook