fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo belangrijk is de smartphone voor veel mensen

samsung s21

Gebruik jij je smartphone ook meerdere keren per dag? En vaak zelfs meerdere keren per uur? Dan ben je zeker niet de enige. Voor veel mensen is de smartphone intussen een van de belangrijkste bezittingen. Zonder smartphone mis je immers de communicatie met familie en vrienden, zeker nu in coronatijd. Daarnaast is het een van de apparaten waarop vaak het nieuws wordt gecheckt, en bevat een smartphone allerlei persoonlijke informatie zoals bijvoorbeeld je financiën en foto’s.

Altijd bij de hand

Veel mensen kunnen echt letterlijk geen dag meer zonder telefoon. Gaat iemand zijn telefoon stuk? Dan zorgt een op de drie mensen binnen een dag voor een vervangend toestel. Bijna niemand verlaat meer zijn woning zonder telefoon bij zich te hebben. Gemiddeld nemen zelfs drie op de tien mensen hun telefoon mee naar het toilet. Ook best opvallend is dat tien procent van de mensen een week zonder telefoon erger vindt dan een week zonder partner.

Alles bij de hand

Smartphones zijn sinds de opkomst ervan sterk doorontwikkeld. Ze zijn intussen zo veelzijdig dat je er eigenlijk alles mee kunt. Een computer? Een fototoestel? Een e-book? Je portemonnee? Een nieuw model smartphone zoals de Samsung Galaxy S21 vervangt het allemaal. De processor, het werkgeheugen en de opslagcapaciteit doen niet meer onder voor een computer. Veel zaken zoals bankzaken en pinbetalingen regel je tegenwoordig allemaal via apps op je telefoon. Daarnaast kun je er met het 6.2 inch grote scherm ook prima e-books op lezen en heeft het toestel maar liefst drie lenzen waarmee je mooie foto’s kunt maken.

Het oog wil ook wat

Met een smartphone kun je tegenwoordig echt een fashion statement maken. De tijd dat  telefoons alleen een lelijke plastic, zwarte behuizing hadden is allang voorbij. De eerder genoemde Samsung S21 is bijvoorbeeld in vier kleuren verkrijgbaar, wit, grijs, paars en rosé goud. De behuizing van dit model bestaat uit een frame van metaal en weliswaar een plastic achterkant, maar dit oogt totaal niet goedkoop.

Langer met een smartphone doen

Aan iets je zo veel gebruikt als een smartphone, raak je waarschijnlijk gehecht. Dit gebruik je dus ook het liefst lange tijd. Maar ja, fabrikanten van smartphones willen ook graag weer geld verdienen. Eigenlijk was het de standaard geworden je mobiel na twee jaar (vaak de looptijd van een abonnement) in te wisselen voor een nieuw model. Omdat de telefoon stuk was, of omdat je geen software updates meer kreeg. Samsung gaat dit anders doen. De nieuwe S21 heeft een nog sterkere beschermlaag op het display dat krassen of breken nog beter moet voorkomen. Daarnaast zullen de premium Galaxy-modellen in de toekomst drie in plaats van twee versie-updates krijgen, zodat je langer de beschikking hebt over een veilige en snelle mobiel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook