fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zo bak je de perfecte ossenhaas

In plaats van luxe uiteten besluiten jullie dit jaar thuis kerst te vieren. Gezellig en een stuk minder duur! Bovendien hoef je je niet druk te maken over Bob’en en kinderen die halverwege het diner besluiten dat ze geen zin meer hebben… Thuis is een stuk relaxter! Maar, heb jij al nagedacht over het bereiden van het eten? Tijdens het kerst diner is het natuurlijk van groot belang dat het eten ook echt lekker is! Vandaar: hoe bereid je de perfecte ossenhaas?

Ossenhaas kerst

Heel leuk, Albert Heijn heeft deze kerst een ontzettend goed stuk ossenhaas in haar assortiment. Het is een flinke unit van bijna 2 kilo waar je met de hele familie lekker van kan smullen. Hier een stappenplan voor het bereiden van de perfecte ossenhaas:

Stap 1
Haal het vlees één uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Zo kan het vast rustig op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Snijd de ossenhaas in mooie gelijke stukken. Let op dat je het dwars op de draad snijdt, dan voelt het vlees malser aan.

Stap 3
Verhit een goede pan en gooi hier wanneer de pan warm is een flinke klont bakboter in.

Stap 4
Wacht tot de boter helemaal gesmolten is en is gestopt met bruisen. Pas wel op dat de boter niet aanbrandt!

Stap 5
Leg de ossenhaas in de pan en bak 1 minuut. Draai daarna de ossenhaas om en blijf constant draaien om hem mooi egaal bruin te krijgen. Gebruik hiervoor geen vork maar een tang, zodat het vlees niet kapot gaat.

Stap 6
Is de ossenhaas mooi bruin vanbuiten en warm vanbinnen? Haal dan de ossenhaas uit de pan en leg het op een bord. Laat het vlees afgedekt met zilverfolie een paar minuten rusten.

Eet smakelijk!

Reageer ook