fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zijn je tuinmeubels en tuinkussens smerig? Zo krijg je ze weer schoon!

Ik kan niet wachten op de dag dat ik mijn kaplaarzen aantrek, mijn handschoenen zoek en de tuin in ga omdat het weer kan. Omdat het voorjaar in de lucht hangt. Ik ben dol op het buitenleven en poets alles met plezier op. Ik snoei, hark, veeg blad en maak de tuinmeubels en tuinkussens schoon. Heerlijk!

De eerste dagen in de winter dat de zon volop schijnt, vind ik zo fijn. Ik weet dan: de lente komt er aan. Ik weet dat er nog van alles kan gebeuren, maar die zonnige dagen, die heb ik vast te pakken. Ik word gelukkig als ik aan de slag kan in de tuin. En niet alleen hark, wied en schoffel ik, maar ik zorg er ook voor dat mijn tuinmeubels weer helemaal in orde zijn. In het verleden liet ik dat nog wel eens versloffen en moest ik mijn stinkende best doen om de meubels er weer goed uit te laten zien.

Loungset tuin

Inmiddels doe ik al jaren met dezelfde set en dit jaar heb ik besloten het te vervangen. Maar wat wil ik? Neem ik weer hout? Of ga ik voor een tafel en stoelen die gemaakt zijn van wicker? Ik had er niet eerder van gehoord maar las er alles over op de site van Tuinmeubelland. Wicker is een kunststof vezeldraad dat gevlochten is om een aluminium frame. Je kunt het vergelijk met bijvoorbeeld rotan stoelen. Het verschil is dat rotan op den duur uitdroogt en breekt. Dat gebeurt bij meubels gemaakt van wicker niet. Voordeel is dat wicker makkelijk in onderhoud is. Ik heb mijn oog laten vallen op een Loungeset tuin in de kleuren koper.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tuinmeubelland (@tuinmeubelland)

Onderhoud je wicker set

Hoe zorg je ervoor dat je wicker loungeset voor in de tuin zo lang mogelijk goed blijft? Door het regelmatig schoon te maken met een zachte borstel en een sopje met een beetje zeep. Als je klaar bent met insoppen, spoel je je tuinmeubelen af met water en kan je het aan de lucht laten drogen. Als je dit regelmatig doet, blijven je meubelen mooi en hoef je aan het eind van het seizoen niet als een malle te boenen.

Door weersomstandigheden kan het zijn dat je loungeset echt heel vuil is geworden. Dan kun je speciale wicker-schoonmaakproducten gebruiken. Deze producten reinigen grondig zonder het materiaal aan te tasten. Vermijd agressieve producten als chloor; die doen geen goed!

Vorst? Tuinmeubelhoes erover!

Wordt er vorst voorspeld? Bescherm je tuinmeubelen dan met een hoes. In principe kunnen wicker tuinmeubelen het hele jaar door buiten staan, maar bij vorst kan het materiaal gaan barsten. Ook vallende blaadjes die op de stoelen blijven liggen zijn niet goed, er kan dan schimmelvorming ontstaan. En dat wil je niet! Je set afdekken onder een tuinmeubelhoes is dus een goed alternatief. Nog beter is de meubelen met hoes onder een afdakje of in de schuur te zetten.

Kussens fris houden

Het leukste van het uitzoeken van een tuinmeubels, vind ik eigenlijk de kussens. Het design van de kussens bepalen immers de sfeer. Hoe houd je kussens zo lang mogelijk fris en fruitig? Door er goed voor te zorgen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tuinmeubelland (@tuinmeubelland)

Ruim na een zonnige dag je kussens op. Je hebt speciale kisten waarin je ze droog en stofvrij kunt bewaren, maar ze ergens onder een afdak of schuur leggen, is ook al prima. Geknoeid met je koele cocktail? Maak de vlek gelijk schoon door er voorzichtig met een doekje met wat zachte zeep op te deppen. Gaat de vlek er niet uit? Kijk dan of je de kussen kunt wassen. Vaak is dit het geval en dan is er niks aan de hand. Maar doe het wel gelijk en laat de vlek er niet weken inzitten. De kans dat het er dan niet meer uitgaat, is groot en dat is zonde. Je kussens met een waterdicht spray behandelen is helemaal goed omdat het vuil dan niet zo snel meer in de stof zal trekken.

Laat het voorjaar maar komen, ik ben er klaar voor!

Afbeelding boven artikel: Natural Goods Berlin on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook