fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zielsverwanten van Loes den Hollander

John Koopman, kok en eigenaar van een eetcafé staat centraal in Zielsverwanten van Loes den Hollander.  Hij ontmoet Ageeth, directeur van een verzorgingstehuis, als hij zijn taakstraf in het verzorgingstehuis moet uitvoeren. Er gebeurt iets met ze, maar hun ongelijkwaardige posities belemmeren hen om er achter te komen wat er precies met ze gebeurt. Ze weten niet dat ze nauwlettend worden gevolgd door iemand die heel geïnteresseerd is in Ageeth. Iemand die bereid is alles op alles te zetten om haar te krijgen en nergens voor terugdeinst, zelfs niet voor moorden. Letterlijk iemand die over lijken gaat. Ook al zijn de slachtoffers kwetsbare oude mensen. Totdat er een slachtoffer valt dat niet oud is. Op dat moment komen John en Ageeth in een totaal onoverzichtelijke situatie terecht en lijkt de moordenaar vrij spel te hebben.

Zielsverwanten is een aangrijpend en ontzettend spannend boek met een  met een verrassende, onverwachte wending. De eenzaamheid van Ageeth, de boosheid van John, de achterdocht en het gemis van de oudjes voel je allemaal mee omdat ze realistisch en precies uitgebreid genoeg beschreven worden. Loes den Hollander weet je ook een lange tijd op het verkeerde been te zetten, pas tegen het einde van het boek zal je erachter komen wie nou daadwerkelijk de perverse, schokerende en angstaanjagende brieven stuurt.

De brieven maken het verhaal compleet. Je kunt je niet voorstellen dat iemand zulke gedachtes heeft, deze nota bene op papier zet en sommige zelfs verstuurt, wat een goede manier is om te zorgen dat je als lezer wilt weten hoe het afloopt en of de schrijver van deze uiterst opmerkelijke brieven echt zo ver gaat als hij of zij zegt te gaan. Doordat het verhaal zich in een op de werkelijkheid beruste plek afspeelt, zie je Ageeth, John, de bejaarden en de andere belangrijke personen rondlopen en is het bijna alsof je bij de gebeurtenissen bent. Complimenten voor het plot en de wijze waarop je aandacht als lezer zijnde erbij gehouden wordt!

Over de auteur Loes den Hollander

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg.

Titel: Zielsverwanten
Auteur: Loes den Hollander
Uitgeverij : Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: € 19,95
Bestel dit boek bij Bol.com

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook