fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jolanda: “Ik zie er bijna tegenop als anderen bij mij op bezoek komen”

betalen parkeerkosten vrienden

Jolanda woont alleen in een heerlijk appartement in een drukke straat vlakbij het centrum. “Mijn huis is mijn tempel en ik vind het leuk om mensen te zien. Maar tegenwoordig zie ik er bijna tegenop als anderen bij mij op bezoek komen.”

Nadat haar relatie met Niels strandde, ging Jolanda op zoek naar een eigen woning. Al snel vond ze een fantastisch appartement. “Toen ik mijn appartementje bezichtigde was ik gelijk verkocht. Het is een heerlijke plek, prachtig uitzicht en heel modern. Als ik al een minpuntje moet opnoemen, dan is dat het betaald parkeren in mijn straat. Maar goed, ik heb zelf een vergunning van de gemeente gekregen en voor vrienden en familie die met de auto komen is het ook goed geregeld. Ik kan inloggen op een systeem en mijn vrienden en familie met korting laten parkeren. Dat is echt superhandig. Het kost maar een euro per uur als ze bij mij zijn en de parkeerkosten worden automatisch van mijn rekening afgeschreven. Mijn bezoek is er hartstikke blij mee.”

Niemand vraagt naar de kosten

Omdat Jolanda het leuk vindt regelmatig te koken voor vrienden, nodigt ze vaak mensen bij haar thuis uit. Soms blijft haar bezoek wel een uur of vijf hangen als het gezellig is. “Dat zijn zulke toffe avondjes, ik geniet daar intens van. Maar als het bezoek weer in de auto stapt, wordt van mijn rekening vijf euro voor het parkeren afgeschreven. Soms heb ik drie, vier avonden bezoek en dan lopen die parkeerkosten behoorlijk op. Want reken maar uit: vier keer vijf euro, is twintig euro parkeerkosten voor anderen, tachtig euro per maand.” En daar zit gelijk het ongemak voor Jolanda: er is namelijk nooit iemand die vraagt of ze de parkeerkosten kunnen betalen.

Ze laten de auto staan en gaan shoppen

Dat valt haar tegen, ze vindt dat jammer. “Ja, want weet je wat het is, als ik weet dat er bezoek komt, haal ik ook lekkere dingen in huis, goeie wijn en hapjes van de traiteur. Of een lekker gebakje van de bakker. Visite leg je in de watten, dat heb ik geleerd van mijn moeder, maar zeker met de hoge supermarktprijzen van nu, merk ik dat het wel heel hard gaat met mijn geld.” Wat ook zo nu en dan gebeurt, is dat mensen nadat ze gezellig op de koffie zijn geweest bij Jolanda, nog even de stad inlopen. Wel zo makkelijk, de auto staat veilig geparkeerd, geen vuiltje aan de lucht. Die mensen vergeten dat de parkeerteller doortikt en Jolanda voor de kosten opdraait. Die ze eigenlijk dan niet terug durft te vragen, bang dat haar vrienden haar een krent vinden.

Meid, zet een pot in de gang

Jolanda is geen vrek, integendeel, ze deelt graag wat ze heeft. “Omdat het me toch een beetje hoog zit en ik soms financieel het niet redt aan het eind van de maand, besprak ik het met mijn beste vriendin. Zij vindt dat ze het haar vrienden en familie wel moet zeggen en om een kleine bijdrage kan vragen. Ze stelde voor dat ik een grote spaarpot in de hal bij de jassen zet en dan kan het bezoek een duit in het zakje doen voor de parkeerkosten. Misschien heeft ze wel gelijk, maar ik vrees dat ik zo heel veel vrienden kwijtraak en dat wil ik dus niet…”

Ze hebben er geen erg in

Wat zou Jolanda doen als het andersom was en haar vrienden voor haar parkeerkosten betaalden? “Nou dat dus, daar heb ik ook over nagedacht en ik zou erop staan mijn eigen parkeerkosten te betalen. Maar ja, ik kan toch niet verwachten dat mijn vrienden ook zo denken? Bovendien doen ze altijd best veel voor me. Toch hamert mijn beste vriendin erop het aan te kaarten omdat zij denkt dat mijn vrienden er geen erg in hebben en heus wel voor mij willen betalen. Ik vind het zo lastig, ik twijfel wat ik moet doen. Maar het kan eigenlijk ook niet zo zijn dat ik maandelijks tachtig euro kwijt ben voor andermans auto.”

Wat raad jij Jolanda aan? Gewoon de vrienden de parkeerrekening presenteren of niet zo moeilijk doen, erover zwijgen en betalen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Elke week de hoogtepunten van Damespraatjes in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Foto door Rebrand Cities via Pexels

Stine’s man wil geen luiers verschonen: “Hij weigert dat te doen”

geen luiers verschonen

Met een tweeling van vier maanden oud, moeten er bij Stine thuis heel wat luiers verschoond worden. Haar man is heel behulpzaam met de kinderen, maar hij wil geen luiers verschonen. Daar heeft hij geen zin in. “Hij weigert dat te doen, zelfs op zijn wekelijkse papa-dag… VERDER LEZEN” 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

lionne -

Ik zou het aan geven dat het voor jou niet meer te betalen is en of ze misschien hun parkeer kosten zelf kunnen betalen, sommige zullen er inderdaad niet bij stil gestaan hebben, ook omdat je zelf niks aangeeft. En als het vrienden zijn die niet willen betalen zijn het ook geen vrienden, maar alleen mensen die van jou profiteren…..die ben je dan liever kwijt dan rijk….Dus gewoon aangeven potje neer zetten waar ze het in kunnen doen en zo heb je toch een heerlijke avond met zijn alle.

Joris -

Ik snap het principe, maar als zij het niet aanbieden en jij er niet naar vraagt, en die 5 euro per avond je bekken, bespaar je 5 euro per avond op de boodschappen. Hetzelfde resultaat.

Theo v Hees -

Is toch niet meer dan normaal dat je de parkeerkosten zelf betaald.
Als er parkeerautomaten staan betaal je toch zelf de kosten.

M.Maas -

Petra zij hoeft toch niet op te draaien op kosten van vrienden? En anders komen ze op de fiets, mits de afstand niet al te groot is. Ze eten en drinken zich wel staks

Maja -

Dit zijn geen echte vrienden eerst worden ze verwend en in watten gelegd met dure en lekkere hapjes en willen E dat jij de parkeerkosten voor hun betaal ze krijgen notabene korting van de gemeente omdat E bij een bewoner op bezoek zijngeef gewoon aan bij Jr vrienden en als ze moelijk doen het apparaatje waarmee je het actief maakt verweg leggen. En een grote spaarpot op kastje naast voordeur zetten . Nog moeilijk doen blokkeren op alle sociale media. Dit zijn uitbuiters. Er zijkast en zeker mense die het begrijpen, maar er niet aangedacht hebben .

Petra van Dorp -

De auto van je vrienden rijden ook niet op water of lucht… zij maken ook kosten om naar jou toe te komen! Toch vind ik dat gasten sowieso moeten aanbieden om (de helft van) de parkeerkosten te betalen. Ze weten dat vandaag de dag gratis parkeren bijna niet meer voorkomt. 50-50 zou al heel veel schelen, voor beide partijen. Het profiteren, d.w.z. de auto laten staan terwijl de parkeerkosten voor jou oplopen, zou bij mij niet eens opkomen, maar ja ik ben dan ook ouderwetsch opgevoed en ik zou als eerste de parkeerkosten zelf betalen. Misschien hebben de mensen er geen erg in, maar het is wel uiterst gemakzuchtig. Ze maken kosten om naar jou te komen, en jij maakt kosten om ze te laten parkeren. Ik zou toch eens een balletje opgooien. En daarbij, als mensen daardoor gepikeerd raken, in hoeverre kun je ze dan echte vrienden noemen? Echte vrienden hebben zoiets voor je over, als ze met hoge poten weglopen dan is dat hun verlies, niet het jouwe.

Reageer ook