fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeven gezonde dingen die je mogelijk (bijna) niet eet

De lijst van wat gezond is verandert steeds. De Amerikaanse website Grandparents.com kwam nu met een lijstje van producten die je mogelijk niet of nauwelijks eet en die wel heel gezond zijn.

Zeven gezonde dingen die je mogelijk (bijna) niet eet

1. Sardientjes, het gezondste voedsel dat je (mogelijk) niet eet. Er zijn veel vissen in de zee, maar weinig zijn zo gezond als het sardientje. Ze zitten vol belangrijke vitaminen en mineralen die de geest scherp houden, het hart gezond en je energie geven.

Lees ook: Heerlijke ovenschotel met spinazie, feta en gehakt

2. Pompoen in blik, beste voedsel voor gewichtsverlies. Pompoen is laag in calorieen en geeft een goede verzadiging. Daarom is het ideaal als je wilt afvallen. Verder zit het tjokvol beta-caroteen, zorgt voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem. In Nederland is Pompoen best populair aan het worden, maar dan gewoon lekker vers. Blijkbaar eten de Amerikanen pompen uit blik en gebruiken dat vaak voor het vullen van quiches.

3. Pinda’s, het meest onderschatte voedsel. Amandelen, hazelnoten, pecannoten zijn veel populairder. De pinda zit vol met goede vetten en bevat bijtonen, dat helpt om je keratine gehalte te verhogen en dat zorgt onder andere voor sterke nagels en haar.

4. Oesters, het beste voedsel dat je helpt om een beauty wedstrijd te winnen. Je moet wel zorgen dat je oesters eet van een goede leverancier, omdat je er ook wel eens ziek van kunt worden. Maar er zit heel veel zink in oesters en dat zorgt er voor dat je een mooie bos met haar hebt, sterke nagels en een goede huid.

5. Zeewier, beste voedsel voor een goede nachtrust. Net als kalkoen (best wel een dingetje in Amerika, zeker met Thanksgiving) bevat zeewier een hoog niveau van bepaalde aminozuren in vergelijking tot ander voedsel, dat zorgt er voor dat je lekker slaapt. Verder bevat het iodine, hierdoor komen de hormonen beter in balans.

6. Zwarte bessen, beste voedsel om kwaaltjes te genezen. Het heeft veel anti-oxidanten in vergelijking tot ander fruit, het zit boordevol vitamine C en helpt je immuunsysteem te verbeteren.

7. Teff, beste voedsel waar je nog nooit van hebt gehoord. Het is een kleine graansoort en wordt veel in Ethiopie gegeten. Het heeft een hoger ijzergehalte en is een goede bron van mineralen. Het is gluten- en lactosevrij.

Kijk hier voor meer leuke tips van Grandparents.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook