fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelfbewuste vrouwen investeren in de toekomst

Zelfbewuste vrouwen weten wat ze waard zijn. Hun uitstraling, houding en ambitie spreken boekdelen. Ze zijn zich bewust van hun kracht en weten wat ze in het leven willen. Ze stralen zelfvertrouwen uit en zijn niet afhankelijk van anderen. Ze leven bewust en investeren in de toekomst. En over dit laatste wil ik het in dit artikel graag met jullie hebben. Want welke investeringen zou je kunnen doen? 

Investeren in jezelf

Voordat we het gaan hebben over zaken waarin je geld kunt investeren, vind ik het belangrijk om aan te kaarten dat een investering in jezelf als persoon natuurlijk ook erg belangrijk is. Iedere dag leer je weer nieuwe levenslessen, of je nou begin twintig, of eind tachtig bent. De investering in jezelf, dus goed voor jezelf zorgen (lichamelijk en mentaal), dingen doen die je leuk vindt, voldoening halen uit het dagelijks leven op privé en zakelijk gebied, maken jouw de persoon die je bent. Laat je dus niet altijd maar meesleuren in de rush van alledag en pak zo nu en dan even een moment rust. Een waardevolle investering in jezelf! Je ‘moet namelijk nog langer mee dan vandaag’.

Investeren in vastgoed

Vastgoed kan een hele goede investering zijn voor de toekomst. Het betreft hier namelijk een solide investering waar je op kunt bouwen. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld te investeren in woonhuizen of appartementen. Deze zou je kunnen verhuren aan anderen. Als je hiervoor kiest is het belangrijk om te kijken naar de huurprijzen in de omgeving. Daarnaast is de staat van het huis natuurlijk ook belangrijk. Houd er rekening mee dat je wellicht wat extra kosten hebt voordat de woning helemaal klaar is voor de verhuur. Er zal misschien wel e.e.a. moeten worden aangepast en worden verbouwd. Daarnaast heb je als verhuurder verschillende verplichtingen naar de huurder toe.

Investering in cryptocurrency

Cryptocurrency is een digitale of virtuele munt die gebruikt wordt als een medium van uitwisseling. Cryptocurrency wordt gedecentraliseerd gereguleerd door middel van blockchain-technologie, wat betekent dat het niet door overheden of banken wordt beheerd. Bitcoin, de eerste en bekendste cryptomunt, werd in 2009 gelanceerd. Sindsdien zijn er duizenden andere soorten bijgekomen.

Je kunt alles met betrekking tot de door jou aangeschafte digitale valuta gemakkelijk online in de gaten houden. Op deze manier ben je precies op de hoogte van hoe het staat met jouw investering(en). Voordat je gaat investeren is het sowieso een goed idee om te kijken hoe het staat met de shiba coin koers en avalanche koers (of de koers van een andere munt). Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen over waar je in wilt gaan investeren.

Het starten met investeren kan best een beetje spannend zijn, maar gelukkig is er op internet genoeg informatie te vinden. Daarnaast hebben de meeste mensen in hun omgeving wel iemand die al langer met het crytpo-bijltje hakt. Laat je gerust door deze persoon informeren en adviseren. Op deze manier weet je zeker dat je na verloop van tijd goed beslagen ten ijs komt.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Photo by André François McKenzie via Unsplash

2 reacties

Annemarieke -

Mag ik vragen waarom dit een stukje is “speciaal” voor vrouwen? Het heeft een poezelige toon en
weinig inhoud. Resume: Voor dames is het devies; investeer in vastgoed, in jezelf en in crypto? Ik kom niet meer bij….

Rieneke -

Ik investeer in onroerendgoed,crypto, aandelen en financier sommige bedrijven tegen hoge rente en toch heb ik al jaren dikke verlies aan de aandelen. Crypto hou ik vast maar is ruin een kwart in totaliteit gekeldert. Vastgoed was erg gestegen om betere investeringen te doen heb ik veel afgestoten. Je wilt niet weten wat ik wel niet moest afdragen aan de belasting staan laat staan aan de accountkosten. Hiermee wil ik zeggen het is niet zo rooskleurig allemaal.

Reageer ook