fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf steenstrips plakken is reuze eenvoudig én heel mooi!

zelf steenstrips plakken

Steenstrips zijn tegenwoordig een populaire manier om muren en andere oppervlakken een unieke en stijlvolle uitstraling te geven. Je kunt kiezen voor een klassieke baksteenlook, een moderne betonlook of een stoere natuursteenlook. Eigenlijk is er altijd wel iets te vinden dat perfect binnen jouw interieur past. En het beste nieuws is, dat het helemaal niet zo moeilijk is om te bevestigen, al zou je dat misschien wel denken. Zelf steenstrips plakken is reuze eenvoudig én heel mooi! Ik vertel je er meer over!

Wat zijn steenstrips?

Vaak denk je als je het woord strips hoort aan kunststof, maar dat is bij steenstrips niet het geval. Steenstrips zijn namelijk oorspronkelijk dunne bakstenen die door middel van voegwerk op een vlakke ondergrond worden gelijmd, zodat het lijkt alsof het metselwerk is. Het is gemakkelijk te bevestigen aan een bestaande muur en daarnaast neemt het ook nog eens minder ruimte in beslag. Je kunt kiezen voor de baksteenversie, maar er is ook de mogelijkheid om te gaan voor natuursteen. Deze laatste zijn vaak zelfklevend wat ervoor zorgt dat het bevestigen eenvoudig gaat. Je hoeft dus geen Bob de Bouwer te zijn om zelf een mooi resultaat te krijgen. Daarnaast zijn steenstrips van natuursteen vaak een stuk goedkoper dan de baksteenversie. Het 3D-effect en de sterke toplaag zorgen ervoor dat het allemaal niet van echt te onderscheiden is. En omdat de panelen allemaal verschillende structuren en kleurschakeringen hebben, zijn de strips nooit identiek. Dit geeft nog net wat meer sjeu aan jouw interieur!

Woonkamer restylen met natuursteen

Ik weet niet hoe vaak jullie je woonkamer restylen, maar ik heb sowieso eens in de zoveel maanden de neiging om alles om te gooien. Ik koop dan natuurlijk niet iedere keer nieuwe meubels o.i.d., maar alles een andere plek geven vind ik wel weer heel erg verfrissend. Daarnaast zijn nieuwe accessoires natuurlijk ook altijd een leuke toevoeging als je iets nieuws wilt. Toen ik me ging verdiepen in de steenstrips van natuursteen, bedacht ik mij dat we witte muur achter de televisie daar wel eens uitermate geschikt voor zou kunnen zijn. Een soort cinewall creëren, dat lijkt me dus echt tof. Natuurlijk zou ook het stukje thuiskantoor een geschikte plek zijn voor een stenen-look. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik precies wil, maar ik ga er zeker weten even goed over nadenken.

Steenstrips in het kleinste kamertje

Kom je wel eens bij iemand thuis en tref je daar een gestyled toilet aan, vol met leuke snuisterijen? Nou, ik zal het maar vast verklappen, dat is in mijn huis niet het geval. Overigens staat het wel degelijk hoog op het lijstje om het kleinste kamertje eens een keertje goed aan te pakken. Zo’n muurtje van steenstrips (misschien zelfs wel mozaïek) zorgt er vast en zeker voor dat het geheel er in één keer heel anders uitziet. Nu nog een mooie nieuwe toiletbril (of een hele nieuwe pot) en wat leuke fotolijstjes, handdoekjes enzovoorts en we kunnen weer een heleboel jaar vooruit. Oh ja, een tijdschriftenbak- of rek is ook wel een wens. Misschien laat iedereen zijn telefoon dan eens buiten de ruimte, zodat een ander niet meer zo lang hoeft te wachten.

Luxe uitstraling in de keuken

Ik heb geloof ik wel eens vaker in een blog vermeld dat we een ouderwetse tegelvloer in de keuken hebben liggen. Daar zou ik misschien wel eens een andere vloer in willen laten leggen, gewoon lekker fris en nieuw. Als we dan toch bezig zijn kunnen we net zo goed een steenstrips paneel bevestigen aan de wand, om de keuken een luxe uitstraling te geven. Keuzes, keuzes…..maar uiteindelijk komen we er wel uit!

Zou jij overwegen om te kiezen voor steenstrips? We lezen het graag in de comments hieronder, vinden we leuk 🙂

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door cottonbro studio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook