fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf leuke unieke sieraden maken met paracord

Naast het feit dat een paracord vooral gebruikt wordt om te survivallen, klimmen of parachutespringen, zijn er nog andere handige functies van een paracord die misschien niet direct voor de hand liggen. Zo zijn er steeds meer merken die paracords gebruiken om sieraden van te maken. Hier zitten namelijk voor zowel de gebruiker als de producent veel voordelen aan. In dit artikel gaan we daarom kijken naar de verschillende mogelijkheden van paracord als het om sieraden gaat.

Waarom paracord?

Paracord wordt door steeds meer producenten gebruikt vanwege het grote aantal voordelen. Deze voordelen zijn er niet alleen voor henzelf, veel van deze voordelen werken ook voor de consument. Allereerst kun je tegenwoordig paracord bestellen in alle soorten, maten, kleuren en patronen. Dit maakt het product uitermate geschikt om mee te experimenteren. Voor de producent vergroot dit de mogelijkheden als het om aanbod gaat. Voor de consument betekent dit dat er meer dan genoeg keuze is om sieraden naar wens te vinden.

Goedkoop

Daarbij komt dat paracord vrij goedkoop is. Verschillende websites adverteren voor 26 cent per meter. Hierdoor kan men voor relatief weinig geld, veel sieraden maken. Mits een producent een normale winstmarge hanteert, houdt dit voor de consument ook in dat de producten niet duur hoeven te zijn.

Duurzaam

Doordat paracord van origine ontwikkeld is om klimmers te ondersteunen tijdens het klimmen, parachutespringen het touw gebruiken om te springen en survivalspecialisten een paracord voor allerlei doeleinden gebruiken, is het gemaakt om lang mee te gaan. Daarnaast moet het sterk genoeg zijn om bijvoorbeeld de parachutespringer en de parachute met elkaar verbonden te houden. Dit maakt dat het paracord extreem duurzaam en sterk is, waardoor het erg lang mee gaat. Een van de meest sterke paracord types is de populaire paracord 550.

Gemakkelijk schoon te maken

Doordat paracord voor bovengenoemde doeleinden gebruikt wordt, moet het makkelijk te onderhouden zijn. Tevens moet het dezelfde kwaliteit behouden, door weer en wind. Dit maakt dat het gebruik van paracord als sieraad ook erg goed te doen is. Het is makkelijk schoon te houden, schuurt niet en blijft lange tijd in optimale conditie.

Ruige uitstraling

Tot slot is dit natuurlijk een steeds meer voorkomend modeaccessoire, vooral onder mannen. Dit maakt het dan ook zeer interessant voor producenten. Voor de consument kan dit sieraad je stijl helemaal afmaken.

Kies de dikte, kleur en stijl die bij je past en je hebt tegen een gunstige prijs een accessoire erbij dat extreem duurzaam is. Het is daarom ook een nieuw soort sieraad dat zeker aan te raden is. Of je nou in pak naar je werk gaat, nog op school zit of in de fabriek werkt. Een sieraad van paracord maakt je outfit compleet.

Reageer ook