fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf je trap renoveren? Met deze box lukt het zeker!

Zelf je trap renoveren

Als er vroeger bij ons in huis iets opgeknapt of gerepareerd moest worden, dan deden mijn ouders dat eigenlijk nooit zelf. Het zijn mensen met veel talenten, maar handig zijn ze allebei niet (sorry pap en mam, haha!). Waar vriendinnen vaders hadden die banden plakten, werd ik met veel liefde afgezet bij de fietsenmaker. En waar bij menig vriendin de slaapkamer werd opgeknapt door haar ouders, was ik al erg blij met een lift naar de bouwmarkt. Ach, verschil moet er zijn! In deze tijd ontdekte ik echter wel dat ik klussen heel erg leuk vind en dat ik mijn ouders hier eigenlijk helemaal niet bij nodig heb. Inmiddels ben ik 30 jaar oud en woon ik met mijn eigen gezin in ons eigen huis. Voor een schilderij ophangen, kamer schilderen of kast monteren draai ik mijn hand niet om. En wat mij dus ook heel leuk lijkt om binnenkort zelf te doen, is onze trap renoveren. Zelf je trap renoveren? Met deze box lukt het zeker!

“Een trap renoveren, dat is toch heel moeilijk?”, vroeg mijn moeder mij toen ik dit idee met haar deelde. “Ja mam, voor jou is dat inderdaad heel moeilijk”, grapte ik. Na een harde lachbui vertelde ik haar dat ik het daadwerkelijk van plan was. En dat zelfs zij dit gewoon zou kunnen. Hoe dan? Met de Trapbox. In dit artikel vertellen we wat de Trapbox is en leggen we uit hoe het werkt. Lees snel verder.

Zelf je trap renoveren

De Trapbox is een box waarmee je beschadigde, oude en gedateerde trappen zelf kunt opknappen. Het geheim van de formule zit hem in de speciale vlokken. Deze vlokken maskeren kleine oneffenheden en zorgen meteen voor een antislip werking. Eerst breng je de vlokken en de verf aan en vervolgens werk je het geheel af met een transparante lak. Hierin kun je kiezen voor een lak met matte finish of een zijdeglans aflak.

Zelf je trap renoveren

Geen gedoe

Het product heet ‘Trapbox’ omdat het ook écht als één box wordt geleverd. Geen gedoe met het opstellen van boodschappenlijstjes, het berekenen van oppervlaktes en eindeloos op en neer naar de bouwmarkt. Het enige wat jij hoeft te doen is het uitzoeken van de gewenste kleur en vlok grootte.

Welke kleuren zijn er?

Trapbox is verkrijgbaar in 24 kleuren: Beige, Zwart, Ivoor, Licht Graniet, Licht Graniet Grijs, Antraciet Oranje, Antraciet Grijs, Antraciet Zwart, Ivoor Oranje, Donker Graniet, Glow-in-the-dark, Tin Grijs, Kiezelgrijs, Nevel Grijs, Zeeuws Zand, Toscane, Taupe, Wit Zand, Gebroken Wit, Creme Wit, Antraciet Effen en Zwart Wit. Denk je nu: help, wat moet ik kiezen? Bestel dan zeker eerst de Trapbox kleurenwaaier. Deze bevat alle kleuren van Trapbox. Bij bestelling betaal je 15 euro ‘statiegeld’ voor de waaier. Dit geld krijg je weer terug als je hem terugstuurt via het gratis antwoordnummer. Stukken duurzamer!

Zelf je trap renoveren

Wat houdt de vlok grootte in?

De vlokken zijn verkrijgbaar in twee varianten: 1 millimeter en 3 millimeter. De vlokken van 1 millimeter zorgen voor een verfijnde look en de vlokken van 3 millimeter voor een robuuste afwerking.

Wat zit er in de Trapbox?

De box bevat het volgende:

  •  1x 5 kilo vlokken
  •  2x aflak (zijdeglans of mat naar keuze)
  •  1x 2,5 liter grondlaag en hechtmiddel
  •  1x aanbrengset
  •  1x handleiding

Eén box bevat de benodigdheden voor één trap.

Hoe werkt het?

Zelf je trap renoveren? Zo gaat dat in zijn werk!

Praat mee

Hoe gaaf is het dat je zelf je trap renoveren kunt? Zelfs mijn moeder werd enthousiast, haha! Ik ben heel benieuwd of jij dit ook gaat doen. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook