fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf een wespennest verwijderen: is dat verstandig?

Vorig jaar hadden wij een wespennest in de tuin. Vooral de kids vonden dat erg schrikken en durfden niet meer in de tuin te spelen. Ik heb overwogen het nest zelf te verwijderen, maar ontdekte dat het niet slim is. Wespen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook agressief en gevaarlijk zijn, vooral wanneer hun nest wordt verstoord. We leggen uit waarom je het verwijderen van een wespennest beter aan de professionals kunt overlaten!

Gevaar voor steken

Wanneer wespen zich bedreigd voelen, verdedigen ze hun nest fel. Dit kan resulteren in meerdere steken, wat niet alleen pijnlijk is maar ook gevaarlijk, vooral voor mensen met allergieën. Een enkele steek kan bij sommige mensen ernstige allergische reacties veroorzaken, waaronder anafylactische shock. De kans hierop is klein, maar wil je koste wat het kost helpen voorkomen.

Onvoorspelbaar gedrag

Wespen zijn onvoorspelbaar. Zelfs als je denkt dat je voorbereid bent, kan het gedrag van de wespen onverwacht zijn. Een verkeerd geplaatste beweging kan een aanval uitlokken. Eén wespensteek is vaak pijnlijk, maar onschuldig. Krijg je een heel nest achter je aan? Dan heb je echt een flink probleem. Blijf daarom op afstand van het nest en houd ook kinderen er bij vandaan.

Geen makkelijke klus

Het verwijderen van een wespennest is vaak ingewikkelder dan het lijkt. Er zijn verschillende soorten wespen en elk nest kan op een andere manier opgebouwd zijn. De locatie van het nest speelt ook een grote rol. Nesten kunnen zich in de grond bevinden, in muren, onder dakranden of zelfs in bomen.

Snel en betaalbaar

Of je nou ‘wespennest verwijderen Maastricht‘ of een andere zoekterm intypt: er is altijd een professional in de buurt. Toen wij het wespennest uit onze tuin lieten verwijderen konden we snel geholpen worden en vielen de kosten ook enorm mee. Achteraf ben ik heel blij dat ik het gewoon heb laten doen! Voor het geld of de wachttijd hoef je het dus zeker niet te laten.

Wespennest voorkomen

Je hebt natuurlijk liever helemaal geen wespennesten in de tuin of in huis. Kun je ze ook voorkomen? Ja,  je kunt een wespennest voorkomen door voedsel- en drinkbakken af te dekken, afval goed af te sluiten en op te bergen, zoete geuren te vermijden en gaten of scheuren in muren en daken te dichten. Zie je ineens veel wespen in of rond het huis? Ga dan snel op zoek naar de bron. Het kan ook zijn dat een van de buren een nest heeft. Bij een grote hoeveelheid wespen rond de huizen zou je even een oproepje in de buurt-app kunnen zetten. Hopelijk is het nest dan snel gevonden en kan hij verwijderd worden.

Praat je gezellig met ons mee?

Heb jij ooit een wespennest in de tuin of in huis gehad? Hoe ben je hier toen mee omgegaan? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee, dat vinden we altijd heel erg gezellig.

Afbeelding boven dit artikel: Kai Wenzel on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook