fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zelf een origineel kraamcadeau maken? Met deze unieke pakketten kan iedereen het!

Ik telde de dagen af. Keek steeds uit het raam of er al een ooievaar tegen het raam aan was gevlogen. Maar nee, mijn buurvrouw was nog steeds niet bevallen. Tot die derde dinsdag in april: mijn buurjongetje was de trotse grote broer van Marieke geworden. Nu was het mijn beurt om iets leuks voor de buren te kopen.

Iets leuks kopen was makkelijker gezegd dan gedaan. Want: de winkels waren dicht. Ik speurde het internet af en stuitte op de site van Mamahoela. Mijn hart maakte een sprongetje want daar zag ik een origineel kraamcadeau: een Mamahoela maakpakket. Zo kun je een heel persoonlijk kraamcadeau geven.

Gebreide sokjes

Ik herinnerde hoe blij ik was toen ik van mijn oude buuf zelfgebreide blauwe sokjes kreeg toen ik was bevallen van mijn oudste. De aandacht en liefde die in dat cadeautje waren gestopt, deden me goed. Zoiets wilde ik ook voor mijn buurmeisje en de maakpakketten waren precies wat ik zocht.

Naamslinger

Omdat ik niet zo enorm goed kan handwerken of knutselen maar wel een beetje, vroeg ik me af of ik dat zou kunnen. En dat kan! Want alle pakketten zijn voorzien van uitgebreide handleidingen en patronen. Ik viel gelijk voor de vilten naamslinger. Om die te maken hoef ik niet te kunnen naaien of borduren.  In het pakket zijn alle materialen gestopt van vilt van zuivere scheerwol tot de veiligheidsspeld die je nodig hebt. Het enige dat nodig is een schaar, een strijkijzer en strijkplank. Super fijn: bij de naamslinger ontvang je een handige video tutorial.

Duurzaam

Wat ik ook een heel fijn idee vind, is dat de slinger ook nog eens educatief verantwoord is; baby’s vinden de heldere kleuren van de vlaggetjes en de simpele vormen geweldig en kijken daar graag naar. Daarnaast maakt Mamahoela alleen gebruik van duurzame materialen. Zo bevat het vilt bijvoorbeeld geen schadelijke stoffen en is honderd procent recyclebaar.

Aan de slag

Ik ben aan de slag gegaan met de naamslinger en in een paar avondjes had ik het voor elkaar: een kleurrijke slinger, met lettervlaggetjes die samen de naam Marieke vormen. Ik was best trots op mezelf, dat had ik toch maar mooi voor elkaar gekregen. Maar als dat niet was gelukt, was er ook geen man overboord want bij problemen kun je altijd contact opnemen met de medewerkers van Mamahoela.

Knisperboekje

Naast de naamslinger zijn er nog heel veel andere leuke pakketten verkrijgbaar. Een bijtring, een lief knisperboekje maar ook een warm babydekentje kun je zelf maken. En het materiaal van deze cadeautjes zijn ook natuurlijk en als het even kan lokaal geproduceerd. Plastic wordt vermeden en de directe CO2 impact wordt gecompenseerd door het planten van bomen via Ecologi. Ik vind dat allemaal zo mooi en precies passend bij nieuw leven.

Beschuitje

Toen ik op kraamvisite ging en aan een beschuitje met roze muisjes knaagde, pakte mijn buurvrouw het cadeautje uit. Ze was er hartstikke blij mee. Inmiddels hangt de slinger in het schattige kamertje van Marieke.  Zo leuk! Ik hoef voortaan niet meer op zoek naar originele kraamcadeautjes, ik weet waar ik terecht kan.

Wat vind jij van deze prachtige cadeaus die je zelf kunt maken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Reageer ook