fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeg jij te vaak en te makkelijk afspraken af? Zo verbeter je je leven!

Heb je bijna iedere avond een afspraak in je agenda staan en zou je eigenlijk liever een avondje op je eigen bank willen hangen? Het gebeurt mij regelmatig! Maar over het algemeen pak ik mezelf op en ga toch op pad. En heb daar eigenlijk nooit spijt van! Vroeger was dat wel anders en kon ik het soms niet opbrengen om van die bank af te komen en belde ik mijn afspraak af! Best irritant voor degene met wie je hebt afgesproken. Hou kun je dat nou voorkomen?

1. Maak niet te veel afspraken. Zet zo nu en dan een groot kruis in je agenda en hou de avond vrij om op de bank te hangen. Iedereen heeft dat wel eens nodig!

2. Denk na als je een afspraak maakt. Zeg je alleen maar “ja” om iemand anders een plezier te doen of heb je echt zin om af te spreken? En voel je je overvallen door een uitnodiging geef dan aan dat je hier later op zal reageren.

3. Weeg de belangen af. Voel je je niet lekker of heb je gewoon geen zin? Realiseer je dat mogelijk iemand heel teleurgesteld raakt als je afzegt. Keer de situatie ook eens om en bedenk je hoe jij het zou vinden als iemand op de dag zelf afzegt (en je al boodschappen in huis hebt gehaald grrrrrrr).

4. Zeg netjes af. Heb je toch de afweging gemaakt om niet te gaan? Zorg dat je je afzegging zorgvuldig omschrijft met het belang van de ander in gedachten. Bij voorkeur op tijd en via de telefoon en niet op de whatsapp.

Hoe ga jij over het algemeen met je afspraken om? Ben je nogal makkelijk of heb je misschien vrienden die regelmatig afzeggen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Bron: Metronieuws

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook