fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zeer ervaren kinderarts nu online

artsonline-h.jpg
Als ouder zijn er weinig dingen zo vervelend als het hebben van een ziek kind. Moet ik haar nou de hele nacht door laten slapen of om het uur wakker maken? Liefde, kippensoep en uitzieken of toch maar even langs de huisarts? Allemaal vragen die als ouder door je hoofd spoken als je kindje zich niet lekker voelt.

Op dat soort momenten wil je niets liever dan antwoorden op je vragen en informatie over wat er nou aan de hand is. Vroeger pakten we er een boek bij. Na lang bladeren kwamen we dan eindelijk op die pagina die dan zo ongeveer beschreef wat je kind misschien wel kon hebben. Vervolgens ging je even langs de buurvrouw om te vragen of zij misschien een boek had met wat meer achtergrondinformatie en na een uur lezen en druk bladeren wist je wat je misschien kon doen.

Herman van Tinteren is al jaren lang expert op het gebied van kindergeneeskunde en heeft hier ook diverse boeken over geschreven ( o.a. Als je kind ziek is. Kosmos, 2003).  Met 30 jaar ervaring heeft hij een erg goede naam opgebouwd en al vele kinderen en ouders kunnen helpen. Nu gooit hij het roer om en gaat verder met het informatie verstrekken op zijn nieuwe website: www.mijnkinderarts.nl.

damespraatjes.nl sprak met kinderarts van Tinteren.

”Omdat ik merk dat ouders heel veel op het internet zoeken en hun informatie niet meer uit boeken halen, leek het me beter om een website te bouwen, dan om opnieuw een boek te schrijven. Boeken zijn toch erg statisch als het om medische informatie gaat. Vooral bij geneeskunde kan je niet hebben dat het oud nieuws is. Dat merken ouders al snel als ze een boek opslaan dat niet meer is meegegaan met de tijd. Door de website kan ik voortdurend inspelen op veranderingen en zo up-to-date blijven met alles,’’ aldus van Tinteren.

Op de website vind je niet alleen informatie over verschillende ziekten en klachten, ook wordt er aandacht aan actuele thema’s besteedt.

“Het lijkt me erg leuk als er op deze site ook een interactief deel komt waarop ouders de gegevens van de ontwikkeling van hun kinderen kunnen gaan invoeren. Zo heb je alles wat de medische zaken betreft bij elkaar,” zegt van Tinteren. Voorlopig zijn ze nog hard aan het bouwen en verbeteren van de site, maar ook het interactieve deel zal dus zijn plek krijgen in de toekomst.

Niet alleen ouders zijn positief over het resultaat, ook collega medici zijn onder de indruk van de informatie en volledigheid van het concept.

Een echte aanrader voor iedereen dus!

 www.mijnkinderarts.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

therese -

mijn dochter heeft een hematoom van 3,1 cm tegen haar rugspier kan dat gevaarlijk zijn
mvg therese

Reageer ook