fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zara: “Mijn vriend wil onze baby niet alleen op de hotelkamer laten”

Reikhalzend kijkt Zara uit naar de eerste vakantie als gezin. “In december zijn mijn man Ivan en ik ouders geworden. Ons zoontje Ollie is nu ruim een half jaar oud en gaan deze zomer voor het eerst met hem op vakantie. Niet te ver en gewoon lekker met de auto. We willen het vooral niet te ingewikkeld en spannend maken voor Ollie, maar hebben zelf ook geen zin in gedoe. Na een half jaar van slapeloze nachten kunnen we wel wat ontspanning en tijd samen gebruiken. Maar mijn man Ivan heeft daar zo zijn eigen ideeën over.” 

Gaat niet vanzelf

Baby Ollie was eigenlijk niet gepland. “Een groot cadeau. Ivan en ik hebben al jaren een knipperlicht relatie, maar door de zwangerschap en de komst van Ollie werden we gedwongen om écht voor elkaar te kiezen. In het begin was dit moeilijk, zeker voor Ivan. Maar we weten dat we van elkaar houden en besloten ervoor te gaan. En hoe blij ik ook ben met Ollie, ik kan niet zeggen dat het allemaal vanzelf gaat met Ivan…”

Druk op onze relatie

Ivan mist, net als in de roerige tijden van hun relatie, zijn vrijheid. “Hij heeft moeite met het ‘burgerlijke leven’. Ivan verlangt naar de avonden waarbij hij tot laat met zijn vrienden in de kroeg stond en kon doen en laten wat hij wilde. Die tijden zijn voorbij sinds we een zoon hebben. Ik merk dat de baby best een druk op onze relatie legt. Door de vermoeidheid hebben we veel ruzie en zijn we verre van een happy family.”

Gezinsvakantie

Opgeven is geen optie en dus besluiten Zara en Ivan een gezinsvakantie te boeken. “We gaan naar een gezinshotel in het noorden van Spanje. Het hotel is kleinschalig en alles is perfect geregeld voor mensen die met kinderen komen. Onze hotelkamer zit beneden, vlakbij het zwembad en het restaurant. Het leek mij dan ook heerlijk om tijdens de slaapje van Ollie samen met Ivan te lunchen en met mijn boek aan het zwembad te liggen. Babyfoon aan en even tijd met z’n tweeën. Maar hier is Ivan het niet mee eens…”

Horen en zien

Ivan wil absoluut niet hebben dat Ollie alleen op de hotelkamer achterblijft. “Wie weet wat er kan gebeuren! Wat als er brand uitbreekt of dat er iemand onze kamer binnenkomt? Ik probeer uit te leggen dat we 20 seconden bij de kamer vandaan zijn en dat we met de babyfoon Ollie kunnen horen en zien. En bovendien: thuis zitten wij ook beneden in de tuin als Ollie boven ligt te slapen. Ivan vindt dat deze situatie anders is en dat we het gewoon niet moeten doen.”

Geen zin in

Zara baalt enorm en heeft eigenlijk al geen zin meer in de vakantie. “Ollie slaapt nog veel en kan dit alleen in zijn bedje. Als we bij vrienden of op pad zijn, slaapt hij slecht in de kinderwagen. Dat betekent dus dat ik van 9:00 tot 11:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur op de hotelkamer moet gaan zitten. En daar heb ik gewoon echt helemaal geen zin in! Zo erg is het toch niet om hem op de kamer op bed te leggen, 30 meter naar het zwembad te lopen en via de babyfoon live mee te kijken hoe hij slaapt? Ik ben net zo snel bij de kamer als thuis.”

Teleurgesteld

Als het aan Ivan ligt, gaat dat niet gebeuren. “Hij noemt mij een slechte moeder en eist dat ik op de kamer blijf met Ollie. Ik ben erg teleurgesteld want had me verheugd op die uren met hem alleen. Ik denk dat we alsnog gaan proberen om Ollie in de kinderwagen te laten slapen. Wie weet dat het lukt en dat Ivan en ik toch wat tijd met z’n tweeën hebben. Ook hoop ik dat als we eenmaal in het hotel zijn en Ivan ziet hoe makkelijk je van het zwembad naar de kamer loopt, hij inziet dat we de kleine daar best kunnen laten slapen.”

Afbeelding: Kristijan Arsov on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

15 reacties

Dana -

Het is bij wet verboden in Spanje op je kind alleen te laten op de kamer, is echt strafbaar!

Joyce -

Ik heb nooit mijn kinderen alleen gelaten op een hotelkamer, wanneer mijn dochters daar waren was ik er ook. Was er 1 van de 2 wakker gingen we wandelen of uiteindelijk de jongste op schoot, nooit alleen!

Cloudi -

Je hebt nou eenmaal een kind. Dingen zullen nooit meer worden als ze waren.

Ramona -

Het is ook zijn kind fus moet hij zijn verantwoordelijk ook maar nemen, ik zou zeggen fifty/fifty!

Eline -

Ik ben mama van 2 kindjes van 11jaar en van 10 maanden.

Wij waren op cruise toen we alleen een dochter van 9 hadden, zij heeft wel alleen in de hut geslapen. Dat vonden we gezien haar leeftijd geen probleem, ze wist namelijk waar wij waren en was zelfstandig genoeg om haar zelf even te redden mocht ze wakker worden of naar ons toe te gaan.

Bij ons zoontje van 10 maanden zou ik dat dus niet doen. Als hij wakker wordt in een voor hem onbekende plek zonder ouders geeft dat paniek voor hem en zelf de hele tijd met een babyfoon zitten… dan blijf je zo gefocust op dat aparaat dat je ook niet geniet en rustig zit.

Ik zou dan gewoon even op de kamer zitten, boek lezen, spelletje spelen of zelf even slapen. En anders kinderwagen of draagdoek.

Ingrid -

Met babyfoon gaat dat best vind ik .
Idd thuis ben je soms verder bij hem vandaan.
Als je partner dat niet wil zal hij op de kamer moriblijven .
Maggie McCain hierbij aan halen is te gek . Er gebeuren ook ongevallen op weg naar Spanje, dus dan maar niet in de auto?

Henk -

Baby alleen achterlaten is strafbaar!!!

Marloes -

Zo Sanderien, ga je lekker?!

Je houd niet van kinderen maar moet toch ff je gal spuwen? Poeh ik voel een therapietje aankomen hoor…

Voor deze lieve ouders zou ik zeggen, wissel af, neem beiden de verantwoording. Zoek compromissen en hoor elkaar vooral. Als Ivan echt niet wil dat Ollie alleen ligt dan snap ik dat best en kun je misschien meebuigen. Volgende keer wil jij ook dat hij meebuigt als jij ergens pertinent op tegen bent. En tijd samen als Ollie slaapt kan ook op het balkon of tuintje. Maar ja als er iets gebeurd en je bent er niet snel genoeg bij dan vergeeft je , je dat nooit. Succes met het maken van je keuze.

Hacer -

Jeetje je kan een baby echt wel even slapend op de kamer laten als je zelf dichtbij bent en je ogen erop hebt via de camera. Gevallen Madeleine McCann zijn niet orde van de dag en vrij zeldzaam. Jullie zijn zeker van die ouders die als hun kinderen oud genoeg zijn om buiten te spelen ze ook geen moment alleen laten. Het is juist gezond om je kind af en toe zelfstandig te laten zijn en je hoeft niet 24/7 je ogen op ze te hebben. Worden ze autonoom van en niet zo afhankelijk. Hoe denk je dat ze dat 50 jaar geleden deden?

Eimertje -

Om en om bij hem blijven is ook een optie toch?
Alleen laten zou voor mij geen optie zijn.

Kelly -

Dit vind ik ook niet kunnen dan kan je beter om en om aan het zwembad ( hebben wij ook gedaan ) of op t balkon. Rust voor jezelf tussendoor ook lekker. Dit is nou gewoon zo als je een kindje heb en ze zijn maar even zo klein

Joris -

Dat kind lekker in bed te slapen leggen en zelf samen op het balkon, als compromis? Toch samen en lekker buiten en niet in een hotelkamer.

Sanderien van Mul -

Gekke vraag hoor, maar wel eens van Madeleine McCann gehoord? Oh ja, was dat niet dat kleine meisje dat ‘even’ alleen gelaten werd omdat haar ouders ook even buiten de deur waren? Is ze alweer teruggevonden, dood of levend? Tuurlijk joh, ga lekker buiten zitten en laat de kleine helemaal alleen in de hotelkamer. Twintig seconden kan al te laat zijn als er brand en paniek uitbreekt. Ik hou helemaal niet van kinderen, maar ik snap niet eens dat je dit als moeder overweegt. Wel mee eens dat Ivan niets te eisen heeft en ook zijn aandeel en verantwoordelijkheid kan pakken. Maar als ik dat zo lees over hoe moeilijk jullie het hebben met de baby erbij, zal het me niets verbazen als jullie binnen het jaar uit elkaar zijn.

Manon -

Ik wilde net een soortgelijke reactie geven. Laat hem lekker op de kamer blijven en ga zelf aan het zwembad liggen, dan is hij het gauw zat. Zet desnoods de babyfoon omgekeerd neer, dan kan hij zien hoe hij daar ligt te relaxen in de zon.

Fiene -

Hij noemt mij een slechte moeder en eist dat ik op de kamer blijf met Ollie.
Hij “eist” dat jij op de kamer blijft met Ollie, zal niet gekker worden. Hij niet dan? Hij mag ook wat verantwoordelijkheid nemen. Hij bij het zwembad en jij niet?
En wat alleen op de kamer zijn betreft zou ik het ook niet zo snel doen. Je had beter een huis kunnen boeken die aan de rand van het zwembad ligt. Dan kunnen jullie beide aan het zwembad liggen terwijl jullie zoon slaapt. Kunnen jullie nog iets omboeken?
Je bent echt geen slechte moeder hoor, ik hoor het wel vaker dat ouders dan doen. Heel toevallig was er op een andere forum een bericht van een andere ouder die dit wel gedaan heeft. Het is hoe makkelijk jezelf bent. Jullie kunnen ook een schema opstellen wie wanneer bij Ollie blijft en de ander zijn gang kan gaan. Dat er brand uitbreekt of dat olie ontvoerd word is een kleine kans maar het zal die kleine kans zijn denk ik maar. Weet wel dat jullie gekozen hebben (ook al was het een verrassing) voor een kind en dat je je leven nu erop moet aanpassen of je het leuk vind of niet. En misschien toch proberen om hem te laten slapen in een wagenbak.

Reageer ook