fb
Damespraatjes Damespraatjes

Yuri van Gelder laat op Lowlands zijn Olympische oefening zien

Eindelijk heeft Yuri van Gelder zijn Olympische oefening kunnen doen. En niet op zo maar een plek. Op Lowlands was Yuri wel van harte welkom en ontving gigantisch veel steun. “Hartstikke fijn dat jullie het wilden zien”, zei Van Gelder tegen de dolenthousiaste menigte.

Lees ook: Schokkend! Al 18 deelnemers van de Spelen van Londen overleden

Van Gelder gaf een foutloos optreden op keiharde muziek, best wel een kippenvel momentje. De sportman kreeg ook een soort medaille, de Llord of the Rings penning, met een dubbele l, genoemd naar het festival.

Yuri: “Bedankt en geniet van deze dag en maak er een mooi feest van.”

Helaas moest Yuri van Gelder vlak na zijn plaatsing voor de Olympische finale Rio de Janeiro verlaten. Hij verliet het olympisch dorp in de nacht zonder toestemming en nuttigde ook alcohol, wat tegen de afspraken inging, waarop het NOC NSF hem naar huis stuurde, voordat hij zijn finale kan turnen. Via de rechter vocht hij het besluit van NOC*NSF nog aan, maar werd niet in het gelijk gesteld.

We denken dat hier de laatste woorden nog niet over gezegd zijn. Hoe het ook zit en hoe het ook verder gaat met Yuri, deze mooie middag kan hij in zijn zak steken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook