fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wordfeud op Damespraatjes

Wordfeud, het spel is gebaseerd op Scrabble, maar zo mag het niet heten. Je kan het spelen op je iPhone, iPod Touch, iPad, of Android Smartphone.

Het principe is simpel: vorm zoveel mogelijk woorden, zolang mogelijk en met de meeste punten. Je kunt op meerdere manieren het spel winnen. Je hebt de mogelijkheden om te passen en een beurt over te slaan. Dit kan echter maar een aantal keer. Pas je teveel dan verlies je het spel en logischerwijs win je het  spel als jij de meeste punten hebt en je tegenstander geen zet meer kan doen. Je kunt met wel 30 tegenstanders tegelijk spelen!

Damespraatjes heeft het inmiddels ook ontdekt en het is best verslavend moeten wij toegeven. Terwijl we zitten te werken, speel ik ondertussen tegen ene Erica. Geen idee wie het is, waar ze vandaan komt en hoe ze er uitziet, maar slim is ze wel! Ik moet echt mijn koppie erbij houden om een spelletje Wordfeud te winnen. Het ene spelletje duurt 2 dagen en het andere partijtje sneller, kennelijk hebben we allebei de tijd, want het ene na het andere woord wordt neergelegd. Leuk, deze keer iemand aan wie ik gewaagd ben en bovenal een uitdaging om zo snel mogelijk een woord neer te leggen wat ook nog eens punten oplevert.

Heb je minder tijd, dan neem je er rustig de tijd voor.  Er zit wel een maximale tijd op dat je een woord kunt plaatsen, maar als je alleen maar letters als een Y, Q en Z hebt liggen, dan mag je er best een nachtje  over slapen voordat je weer een zet doet. Op de pagina deelnemers staat nog een lijst met namen. Kijk er gerust op en wellich dat je iemand vindt die een potje met je wil spelen! Maar let op! Het spel is verslavend, maar erg leuk.