fb
Damespraatjes Damespraatjes

Word deze zomer fit met SUPPEN!

Wat denk jij; kunnen we deze zomervakantie naar het buitenland? Wij hebben in ieder geval al besloten deze zomer in Nederland te blijven. In juni zijn we twee weken vrij, waarvan we één week in Cadzand zullen doorbrengen. Hopelijk zit het weer mee en kunnen we lekker veel buiten zijn. De andere week blijven we thuis en hopen we vaak naar de boot te gaan. Ook wil ik deze zomer beginnen met SUPPEN, want dit is een super leuke activiteit waar je ook nog eens super fit van wordt. 

Wat is SUPPEN?

SUP staat voor Stand Up Padddle surfing en is een heerlijke watersport. Bij het SUPPEN sta je op een grote sufplank of kan je een speciaal SUP-board kopen. Deze boards zijn meestal opblaasbaar en dus makkelijk mee te nemen. Door middel van een lange peddel beweeg je je voort door het water. Start je pas net met SUPPEN? Dan kan het in het begin prettig zijn om op je knieën op het SUP-board te zitten tijdens het paddelen. Heb jij je balans gevonden? Dan is het wel heel cool om te gaan staan.

Voorbereiding

Het beste moment om te gaan SUPPEN is als er weinig wind staat en niet zo veel golfslag is. Op zee zal dit niet vaak voorkomen en dus SUPPEN de meeste mensen dan ook in sloten, vaartjes en op plassen. Let ook op met gemotoriseerd bootverkeer, deze kunnen flink wat golfslag veroorzaken. Als je voor het eerst op een SUP-board staat kan dit ervoor zorgen dat je valt. Natuurlijk is het op een mooie warme dag helemaal niet erg om in het water te vallen, maar als het koud en winderig is, piep je wel anders. In dat geval zou je voor de zekerheid een wetsuit of shorty aan kunnen trekken. Zo krijg je het niet koud als je toch in het water valt.

Heerlijke sport

SUPPEN is om diverse redenen een heerlijke sport. Op de eerste plaats is het natuurlijk gewoon heerlijk om buiten te zijn! Daarnaast gebruik je bij SUPPEN flink wat spieren en word je er dus lekker fit van. Ook is het een gezellige activiteit om samen met anderen te ondernemen. Omdat het buiten is en je makkelijk anderhalve meter afstand kunt houden, is het ook nog eens hartstikke corona-proof!

Lampjes

SUP je liever alleen? Dat is ook heerlijk! Sommige SUPPERS omschrijven dat het meditatief of zelfs therapeutisch aan kan voelen, om helemaal in je eentje over het stille water te glijden. Ga je SUPPEN als het nog niet helemaal licht is of wanneer het bijna donker wordt? Neem dan altijd twee fietslampjes mee om aan je kleding te bevestigen, zodat eventuele boten je wel kunnen zien.

SUPPEN is een heerlijke sport waarvan ik vermoed dat hij de komende jaren nog sterk in populariteit zal toenemen. Heb jij het al eens gedaan? En wat vond jij ervan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook