fb
Damespraatjes Damespraatjes

Woontrend: Stijlvolle houten jaloezieën

Hoewel we momenteel nog met heel veel plezier op één van de mooiste plekjes van Amsterdam wonen, zijn Ward en ik ons langzaam maar zeker op een huis buiten de stad aan het oriënteren. Dit deels vanwege het werk van Ward, maar vooral omdat we meer behoefte hebben aan ruimte en rust. In Amsterdam is dit onvindbaar en onbetaalbaar en verhuizen is dan ook de beste optie. Ik kan niet wachten tot we een tuin hebben waar we lekker kunnen natafelen zonder dat we de buren lastigvallen. En ook een bank waar we met meer dan twee mensen op kunnen zitten, is een luxe waar ik al lang naar uitkijk.

Er is nog helemaal niks rond. Sterker nog: we hebben nog geen bezichtiging gedaan. Wat ik wel heb gedaan, is het huis in mijn hoofd al helemaal ingericht. Ik droom van eikenhouten vloeren, een mega grote hoekbank, wand met doorkijk-gashaard die de keuken van de woonkamer scheidt en natuurlijk genoeg slaapkamers. We hebben nu één dochtertje, maar hopen uiteindelijk op gezinsuitbreiding.

Houten jaloezieën 

Niet alles zou ik in ons nieuwe huis anders doen dan ons huis hier in Amsterdam. Onze houten jaloezieën nemen we absoluut mee! Wij wonen op de begane grond en er lopen dan ook veel mensen langs ons raam. Soms is dit erg gezellig, maar vaak vind ik het prettig om wat meer privacy te hebben. Onze houten jaloezieën kan ik makkelijk op verschillende manieren stellen, zodat je altijd de juiste lichtinval en privacy hebt. Enne: ze zijn ook nog eens super hip!

Voordat wij zelf houten jaloezieën hadden, maakten wij gebruik van een rolgordijn op maat. Ook heel praktisch en mooi, maar wij waren in één klap verliefd op de houten jaloezieën die je momenteel door heel Amsterdam ziet hangen. Niet gek dat ze populair zijn, houten jaloezieën op maat zijn stijlvol, praktisch en gaan jaren mee.

Veel keuze en variatie 

Je kunt ze in heel veel verschillende houtsoorten, afmetingen en kleuren krijgen. Bang zijn dat je iets hebt wat iedereen al heeft, hoeft dus niet. Bij de jaloezieën kies je vervolgens ook een ladderkoord of band. Ook hierbij kan je spelen met kleur.

Zou jij ook graag zulke mooie jaloezieën willen?  We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook