fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wol in interieur: waarom het zo’n fijn materiaal is!

wol interieur

Wollen truien: zowel mijn man als ik zijn er gek op. Zomers laat ik ze natuurlijk lekker in de kast liggen, maar als het kwik onder de tien graden duikt dragen wij ze altijd graag. Wol heeft zo veel goede eigenschappen en het is daardoor een hele fijne stof voor kleding. Maar wist je dat wol ook een heel geschikt materiaal is voor in je interieur. Denk hierbij aan kussens van wol, dekens van wol of stoelen met een bekleding van wol. We vertellen je graag waarom wij zo’n groot fan van wol zijn en waarom wol zo’n fijn materiaal in je interieur is. Lees je lekker met ons mee? 

Luxe uitstraling

Bij het kopen van dingen voor in je interieur, vind ik de uitstraling toch altijd wel het meest belangrijk! Is deze goed? Dan kijk ik pas naar alle andere eigenschappen. Bij wol zit het bij dit eerste selectie-criterium helemaal goed. Wol heeft een luxe uitstraling en ik vind het dus altijd heel mooi in mijn interieur. Zo hebben wij wollen kussens bank, maar ook een fijn wollen kleed. Heel stijlvol!

Zelfreinigend

Een van de beste eigenschappen van wol, is dat het zelfreinigend is. Zo hoef je wollen truien in principe nooit te wassen en is het uithangen ervan meestal voldoende. Zo ook met wollen kussens (bijvoorbeeld van ookinhetpaars) en plaids. Wil je ze toch wassen? Doe dit dan op de hand met koud water, of op de laagste temperatuur in de wasmachine (op het wolprogramma).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ookinhetpaars (@ookinhetpaars)

Kreukvrij

Ben jij niet zo dol op strijken, maar houd je ook niet van gekreukte kussens en dekens? Ook dan is wol écht de beste optie voor jou. Wolvezels zijn elastisch en hierdoor kreukvrij. Nooit meer strijken dus! Of nou ja, je items van wol dan 😉

Levensduur

Wol is een zeer slijtvast materiaal en heeft een levensduur tot wel tachtig jaar. Als jij je wollen items goed verzorgt, kun je ze je hele leven bij je houden. Doordat het een leven lang meegaat is het een duurzame keuze.

Ventilerend

Synthetische stoffen zoals polyester en lycra zijn dan wel lekker voordelig; ademend zijn ze allerminst. Houd je van stoffen die ventileren en ook bij warm weer prettig aanvoelen? Dan zijn natuurlijke stoffen als katoen en wol veel fijner.

Anti-allergie

Zelf heb ik een enorme huisstofmijt allergie en ik let thuis dan ook goed op de hygiëne. Ik verschoon mijn bed minimaal één keer per week, stofzuig het huis twee keer per week, heb harde vloeren en houten jaloezieën in plaats van gordijnen in de slaapkamer. Ook wol past goed in een anti-allergeen huishouden.

Wol in interieur: wist jij dat het zo fijn is?

Draag jij graag kleding van wol? En wist je dat wol ook zo fijn is in je interieur? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Afbeelding boven artikel: Krystal Black via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook