fb
Damespraatjes Damespraatjes

WNL-presentatrice zet Denk-leider Kuzu op zijn plek in uitzending

Tunahan Kuzu, politiek leider van Denk, werd vandaag in de uitzending van WNL programma Goedemorgen Nederland flink op zijn plek gezet. Aanvankelijk was hij gevraagd om als gasthoofdredacteur aan tafel plaats te nemen, maar de redactie van WNL kwam hier later op terug. De reden; Kuzu’s recente aanvallen op de persvrijheid. 

Kritiek

Hoewel Kuzu niet als gasthoofdredacteur en mede-presentator aan het programma mocht deelnemen, mocht hij wel plaatsnemen aan tafel. Ondanks het feit dat hij hier mee akkoord is gegaan, besluit hij wel dat het tijdens de uitzending een mooi moment is om zijn kritiek te uiten op het afnemen van zijn functie als gasthoofdredacteur.

Niet passend

Presentatrice Maaike Timmermans licht de beslissing vervolgens toe: “Ik wil uitleggen waarom u niet als gasthoofdredacteur en als mede-presentator naast mij zit. Dit is een besluit geweest van onze hoofdredacteur. Hij vindt het niet passend om u als gasthoofdredacteur hier neer te zetten, na alle commotie die er is rondom uw aanvallen op de persvrijheid. U weet dat, dat is met uw partij besproken. Er is mee ingestemd en dat is ook de reden dat u hier nu zit.”

Het is me niet gegund

Op zijn beurt reageert Kuzu dat hij heel teleurgesteld is en het jammer vindt dat hij geen invloed kan uitoefenen op een programma. “Helaas, het is me niet gegund.”

Bekijk het fragment

Bekijk het fragment van de uitzending van Goedemorgen Nederland hier:

Wat vind jij?

Wat vind jij van de discussie? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook