fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra leeft toe naar het WK voetbal met oranje versiering

Voetbal! Toen ik als klein meisje Johan Cruijff zag voetballen was ik verkocht. Zijn souplesse, elegantie en spelvreugde maakten dat ik voetbalfan werd. Dat kwam goed uit, want bij ons thuis werd er vaak voetbal gekeken door mijn vader en dat gaf veel gezelligheid. De zomers dat er een WK of een EK was liepen uit op regelrechte feestweken. Niet alleen hing ons huis vol met oranje versiering, ook de straat hing vol met vlaggetjes en slingers. Zo staan de zomers van ’74 en ’78 (helaas zonder mijn held Johan Cruijff) waarbij Nederland beide keren tweede werd, in mijn geheugen gegrift.

Een ander WK dat fijne herinneringen bij me oproept is het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Ook hier werd Nederland tweede, net als in ’74 en ’78. Dit keer keken we de wedstrijd niet thuis, maar op een feestje in Curacao en nu met mijn eigen gezin. In een snikhete bar vol oranje versiering zagen we Nederland van Spanje verliezen. De teleurstelling in de bar was groot, na de wedstrijd droop iedereen (letterlijk haha, ook door de hitte) af.

WK tradities

Van 20 november tot en met 18 december wordt het WK voetbal in Qatar gespeeld en op 21 november speelt Nederland tegen Senegal. Ik kijk nu al uit naar de gezelligheid van het samen met vrienden en onze kinderen kijken naar de wedstrijden. Ook dit keer zal ik wk versiering ophangen. Een andere traditie die er de afgelopen jaren bijgekomen is, is het eten van oranje tompoucen tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal.

Tijdverschil

Bij het WK in Brazilië hadden we te maken met grote tijdverschillen. Het tijdverschil met Qatar is maar 2 uur in de winter en dus vermoed ik dat we op mooie tijden voor de buis kunnen zitten om de wedstrijden te bekijken. Ik heb er nog over gedacht om het WK in Qatar te bezoeken, maar gezien de discussie over de schending van de mensenrechten in dat land heb ik daarvan afgezien.

Oranje shirtje

Nog nooit ben ik bij een WK of een EK geweest. Het is echter een wens van me om een keer te doen. Wel heb ik ooit het EK voetbal voor junioren met mijn gezin bezocht dat in Nederland werd gespeeld. Wij zagen een wedstrijd in Groningen en Klaas Jan Huntelaar (Huntie, door mijn jongste dochter genoemd) beleefde daar zijn doorbraak. Bij die wedstrijd droeg ik mijn enige oranje shirtje dat ik bezat, met achterop de tekst “Coach Sandra”, dat ik normaal droeg als ik mijn meisjes waterpolo team trainde of coachte.  Het ging de eerste helft niet zo goed met Jong Oranje. Er moest wat gebeuren. Op de tribune werd druk gespeculeerd en een man met een megafoon scandeerde af en toe wat enthousiasmerende teksten over de tribune. Tot zijn oog op mijn shirtje viel en hij door zijn megafoon riep “Coach Sandra, gaan we nog wisselen?” Het was hilarisch!

Oranje versiering

Gewoon thuis voor de buis met een huis vol oranje versiering en tompoucen kijk ik dit jaar alle wedstrijden van Oranje. We zijn heel benieuwd hoe jullie dit WK gaan beleven. Met WK versiering? Of hebben jullie nog andere leuke tips voor ons. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook