fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winterkost: Stamppot venkel met peer en blauwe kaas

Zomers kan je mij wakker maken voor een frisse salade met een lichte witte wijn. Maar, zodra het kwik onder de 15 graden zakt, lijkt het alsof mijn lichaam en eetlust gerest worden. Salades en witte wijn smaken ook dan nog lekker, maar die échte cravings heb ik dan juist met wat zwaardere winterkost. Heerlijk met een glas rode wijn of een donker bier (ja ladies, bier is niet meer alleen voor manlief). Tijdens mijn laatste stamppot ‘aanval’ maakte ik deze stamppot venkel met blauwe kaas en peer. 

Ik weet zeker dat menig foodie helemaal weg is van dit recept. De smaakcombi van het anijs-achtige venkel, krachtige van de blauwe kaas en het zoete van de peer maken dit een stamppot die je zowel tijdens een ‘gewone’ dinsdagavond of feestelijke zaterdagavond op tafel kunt zetten. Ook voor kids is hij top: door het zoetje van de peer zijn zij helemaal happy. Kids niet dol op blauwe kaas? Je kunt hem makkelijk achterwege laten en bij jezelf er op je bord alsnog overheen brokkelen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 zakjes Maggi Aardappelpuree à la minute stamppot
  • 3 venkelknollen, in flinterdunne plakjes
  • 200 gram rucola
  • 4 rijpe peren, in kleine blokjes
  • 100 gram Danablu
  • 75 gram walnoten, fijngehakt en geroosterd
  • 1 eetlepel olijfolie

stamppot-3

Bereiden (15 minuten) 

  1. Zet een bakpan op medium vuur en doe hier de olijfolie in. Wanneer de olie heet is, bak je de venkel in 8 minuten gaar.
  1. Bereid de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking.
  1. Doe de aardappelpuree in een bak, schep hier de venkel, rucola, peer, geroosterde walnoten en blauwe kaas doorheen. Verdeel dit over 4 borden. Garneer de borden eventueel met wat extra peer, rucola en walnoten.

Maak de maaltijd compleet met bijvoorbeeld een lekker stukje gestoomde vis met dille en citroen.

Enjoy!

Dit recept van Mara staat ook op de website van Maggi. Kijk hier voor haar vermelding en andere lekkere recepten. Ook kun je daar eventuele toevoegingen doen aan het recept van Mara.

stamppot-2

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook