fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars van het boek De Aardbeiendief zijn bekend

De film “Chocolat’ met Johnny Depp en Juliette Binoche in de hoofdrollen was een wereldhit.  Zelf heb ik hem samen met mijn dochters gekeken. Op DVD, dus dat moet wel een hele tijd geleden zijn geweest :-). Het boek van Joanne Harris waar de film op is gebaseerd heb ik helaas niet gelezen, maar dat ga ik wel doen. Zeker nu ik in het boek De aardbeiendief kan lezen hoe het met Vianne gaat. En jij kunt meelezen, want we mogen 3 exemplaren van dit boek weggeven. Lees onderaan dit artikel of je één van de exemplaren hebt gewonnen!

De aardbeiendief

Na haar vele omzwervingen heeft Vianne Rocher in Lansquenet, waar ze ooit als buitenstaander de boel flink opschudde, eindelijk een thuis gevonden. Samen met haar dochter Rosette runt ze de chocolaterie. Zelfs père Reynaud is een goede vriend, in plaats van een tegenstander. Maar als de oude bloemist Narcisse sterft en een deel van zijn land aan Rosette nalaat, strijkt in zijn oude winkel een mysterieuze vreemdeling neer die een duistere wind doet waaien. Opnieuw loopt een scheidslijn door het dorp – maar dit keer staat Vianne aan de andere kant…

Joanne Harris

Joanne Harris (1946) heeft een Franse moeder en een Engelse vader. Sinds haar internationale doorbraak met Chocolat heeft ze meerdere romans geschreven, waaronder Bramenwijn, Vijf kwarten van de sinaasappel, Stranddieven en de spannende boeken Schaakmat en Blauwe ogen. Na Chocolat schreef Joanne meer over de belevenissen van Vianne Rocher in Rode schoenen en De zoetheid van perziken. En nu dus in De aardbeiendief!

Winactie

We mogen drie exemplaren weggeven van De aardbeiendief. Dit zijn de winnaars!

  • Wilma Wentink
  • Kirsten
  • Esther Caljouw

Van harte gefeliciteerd! We nemen contact met jullie op voor jullie adressen.

Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek wel graag lezen? Bestel dan hier De aardbeiendief!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

83 reacties

Kirsten -

Hallo Dames, Heb mijn gewonnen prijs nog steeds NIET ontvangen… Is mijn mail met adres gegevens wel goed aangekomen? Heb al vaker geprobeerd jullie te mailen maar nog geen reactie terug gehad. Is het boek al verstuurd??? Ik heb zo’n zin om erin te beginnen!!!! Graag hoor ik even van jullie. Alvast bedankt voor de reactie!

Esther Caljouw -

Wat ontzettend leuk! Als ik het uit heb neem ik het zeker te weten mee naar onze Suffe tutten boekenruil! Joepie!!

patricia -

ik ben dol op aardbeien je kan me er voor wakker maken en het boek chocolat heb ik in een keer uit gelezen de film heb ik ook meerdere keren gezien
ik wil gewoon dit boek ook verslinden dus kies voor mij
ik kan niet wachten om het boek te lezen

Heidie van der Steeg -

Vorige week Chocolat nog in mijn handen gehad bij de kringloopwinkel. Maar dat boek heb ik al eens gelezen dus niet meegenomen.
Dit nieuwe, met een vervolg van het verhaal, wil ik graag lezen deze zomervakantie. Ik heb nog plek in mijn reistas!

Xaviera Jamie -

Ik weet nog hoe erg ik onder de indruk was van “Chocolat” en heb genoten van dit boek en de film. “De Aardbeiendief” zal een super opvolger zijn en ik verheug me er reuze op dit boek te kunnen gaan lezen en loot graag mee!

Marianne -

Lijkt me een heerlijk boek.

jal -

wonende in de aardbeienstreek ben ik zeer benieuwd hoe groot de rol van deze “koninginnen van het fruit” in het verhaal is

Anneliese de Waal -

Ik ben erg benieuwd naar het boek, zou het heel graag willen lezen ????????????????, ben dol op aardbeien Groetjes Anneliese

Wilma Wentink -

wimbledon begint, Boek de aardbeiendief komt uit, kan geen toeval zijn, voor al die regenbuien in Londen…, Verhaal is zelf ook erg aantrekkelijk

Nati -

Aardbeien…horen echt bij de zomer. Tel daar de zomerse temperaturen bij op = voor mij een reden om dit boek binnenkort te starten ????

Gerda -

Een boek om van te smullen..aardbeien en chocola de perfecte combinatie.

Sandra Hutchison -

Ik was al helemaal weg van Chocolat en heb dan ook hoge verwachtingen van dit nieuwe boek.

Jeannie -

aardbeien associeer ik met zomer, zomer associeer ik met lezen. Dan is De Aardbeiendief voor mij een perfecte kans om een heerlijk ontspannen vakantie in mijn eigen achtertuin te creëren.

Danielle -

want ik ben gek op aardbeien, jammie!

Monica -

De aardbeiendief doet mij denken aan vroeger. Mijn moeder haalde altijd aardbeien voor in de yoghurt bij het ontbijt (voor de volgende dag). De aardbeien haalden echter vaak de ochtend niet; en niemand wist wie het had gedaan……

Nency -

Omdat ik altijd de aardbeien koop.

anneke -

Wij smullen graag van de aardbeien uit onze tuin en van mooi vertelde verhalen. Als ik dit boek zou lezen dan kan ik letterlijk en figuurlijk de aardbeien proeven. En denk ik : wij hebben maar een aardbeiendief in de tuin: een slak, Hoe zou de aardbeiendief in het boek eruit zien?

Elise Rutten -

Ik ben gek op aardbeien ik doe graag mee.

Kirsten -

Ben verzot op aardbeien, in chocolade gedipt of in de yoghurt. Door een salade in ijs, op een beschuitje lemoncurd. Zelfs op een zoete zomerse pizza ontbreken ze niet. Ja aardbeien zijn de traktatie waar ik intens van geniet!! Net zoals het lezen van mooie boeken. Ze weten waar ze me moeten zoeken. Als ik niet thuis ben, dan in de bibliotheek. Maar door een val van de trap daar eerder deze week. Zit ik met een gescheurde pees. Dus wat doe ik?, ik zit en ik lees. Allemaal boeken die ik al ken. En daarvan ben ik op het moment geen fan. Terwijl het boek Chocolat twee keer in mijn boekenkast staat. Een mooie en een tot op de draad. Versleten, verslonden en verliefd makende roman. Dus Damespraatjes als het even kan…. Kies mijn naam dan uit voor dit boek. Met die heerlijke aardbeien is het einde nooit zoek!!!

Patty -

Ik ben francofiel en kom elk jaar in Beaulieu sur Dordogne waar in mei altijd een aardbeien-feest wordt gehouden, met tal vsn heerlijkheden en een recordpoging voor de grootste/langste aardbeientaart. Dus dit boek MOET ik gewoon lezen…

Sylvia -

ik heb al meer boeken van deze schrijfster gelezen en ervan genoten. Dit lijkt me ook weer een heerlijk boek voor de vakantie

Joke zwier -

Wij in de zomer bijna elke dag aardbeien uit eigen tuin hebben en onze Mechelse herder een aardbeiendief is. Lijkt me leuk om zie aardbeiendief te lezen in de aardbeientijd.

Karin -

Lijkt me een zalig (vakantie)boek om te lezen met een heerlijke schaal aardbeien binnen handbereik. En dan maar te hopen dat er geen aardbeiendief(je) langskomt, want aardbeitjes deel ik niet graag… 🙂

Peeters Pierre -

Omdat ik zit ben van aardbeien.

J Vink -

Ben erg benieuwd naar dit boek en doe dus graag mee
Bovendien ben ik dol op aardbeien met slagroom

Esther Caljouw -

Ik wil hem graag lezen een daarna neem ik hem mee naar onze Suffe tuttenboekenruil zodat iemand anders en er ook weer leesplezier van heeft!

anja -

ik ben altijd op zoek naar een goed verrassend boek om in weg te duiken dus ik doe mee

SophiaG -

De titel alleen al 🙂 Dit lijkt me een heerlijk boek.

Nicole Beijersbergen Maessen -

Met deze tropische temperaturen valt er niet veel meer te doen dan een koel plekjeop te zoeken en genieten van een mooi boek

Bets -

Lijkt mij een fantastisch mooi boek om heerlijk van te genieten in het zonnetje!

p.kraaiveld -

Ik ben dol op aardbeien met slagroom

Nicole Mutten -

heerlijk voor onder de parasol!! Kopje thee ernaast
mij hoor je niet meer…….

Renneke -

Lijkt me een ‘heerlijk’ boek om te lezen.

Tineke Rol -

Zomerkoninkjes zijn mijn favoriet om te eten en na dit boek misschien ook om te lezen

Audiens Brigitte -

Boek spreekt me enorm aan. Als het net zo leuk is als Chocolate zal het ook een superleuk boek zijn dat je met plezier zal lezen. Dus ik waag mijn kans. Fingers crossed ????????????????????

Mientje Lok -

Ik ben gek op lezen en op aardbeien, klinkt als een perfecte combi!

Simone -

Lijkt mij een superleuk zomers boek… duimen dus! Door het prachtige weer al volop in zomerse stemming…

Hilma Berveling -

Omdat ik aardbeien heel lekker vind.

Wilma kuijntjes -

Allereerst ben ik gek op lezen. Maar ook gek op aardbeien en dan het liefste gedoopt in de chocolade. Mmmmm. Het lijkt me heerlijk om op vakantie te lezen

Danielle Gemmel -

Ik zou het boek heel graag lezen in mijn tuin met mn theetje. En dan een recensie schrijven op mijn boekenblog http://www.booksandwords.be
Oooh wat hou ik van aardbeien. Ideaal boek voor mij????????????

Diane Kooistra -

Na Chocolat en de zoetheid van perziken wil ik graag dit boek lezen. Ik ben gek op aardbeien en deze boeken

Nelly -

Na Chocolat wil ik dit boek natuurlijk ook lezen.

Lyda van den Bos -

Heerlijk aardbeien. Maar de titel intrigeert me. Zou hem graag lezen.

Marian B -

Ik moet dit boek winnen omdat ik vroeger vaak stiekem aardbeien pikte uit de koelkast;-) Mooi leesvoer voor de vakantie is altijd welkom natuurlijk!

Meike -

Ik houd mijn aardbeien scherp in de gaten!

Rosemary -

Omdat ik veel aardbeien uit eigen tuin pluk…Het lijkt me een geweldig boek.

Charlotte -

Wil mezelf niet langer zielig vinden. Dat ik als enige van mijn familie en vrinden. Thuis zit met deze hitte en niets heb om te doen. Even fijn op jullie site gesnuffeld & toen… Zag ik dit betoverende boek De Aardbei Dief. Mag ik, ja mag ik alsjeblief(t). Vragen om mij een plezier te doen met. Dit zomerse boek, zorgt vast voor veel pret. In mijn saaie woonkamertje met ventilator aan. Heerlijk aan het lui-lezen slaan. Stoppen met dromen over Spanje, New York & zelfs Scheveningen. Genieten van mijn vrije tijd en allerlei leuke dingen. Zoals lekker lezen hoe het verder gaat met Vianne. Zou fantastisch zijn als dat kan! Het perfecte excuus om Chocolat opnieuw/verder te beleven. Hoop zó dat jullie me een exemplaar kado geven 😀

Wilma -

Ik heb al haar boeken gelezen, ben een echte fan van deze schrijfster. Dus dit boek komt sowieso op mijn leeslijstje: hem winnen zou fantastisch zijn!

Charlotte Veltman -

Ik ben fan….

Pascale -

Heerlijk boek om in de vakantie te lezen met een grote bak aardbeien met slagroomijs erbij 🙂

lottie -

heel simpel: omdat ik dol ben op lezen en dit mij simpelweg een onwijs leuk boek lijkt!

Esther -

Het lijkt me een perfect zomerboek voor op het balkon

Nine -

Aardbeien en chocola zijn zo heerlijk!Chocolat was bijzonder en als de Aardbeiendief net zo bijzonder is loot ik graag mee. Dank je wel

Ingrid Holkenborg -

Lijkt mij een geweldig boek.????????????

C. Thonissen-van Tiel -

ik heb de film chocola gezien en ben daarom erg benieuwd naar dit boek

Joanne Jansen -

Wat een over heerlijk vakantie boek is dit exemplaar en bovendien ben ik ook nog eens dol op aardbeien! Twee vliegen in een klap en ik loot graag mee hoor!

AnnaB -

Ik ben dol lezen en op aardbeien,benieuwd naar dit boek,ik wil het graag lezen buiten in het zonnetje!

Miranda Hazebroek -

I Love to read!! ❤️????

Silvia van Elzelingen -

Aarbeien zijn heerlijk, op een beschuitje in een smoothie of in het dessert. Van aardbeien geniet ik enorm en ze zien er prachtig uit, eigenschappen die dit boek ook heeft.

Kim -

Lijkt me een geweldig boek om deze zomer mee in Slovenië te zitten!

A. -

Omdat wij ook een aardbeiendiefje hebben, ons zoontje plukt de aardbeien eruit 😉

jacqueline de Waal -

Wauwwie lijkt me een heel bijzonder verhaal wil het boek graag lezen

patty -

ontzettend fijn
ga binnenkort op vakantie
en lijkt mij super om deze te mogen lezen op het strand @

Nina Mol -

Ik wil de schrijfster graag leren kennen!

Lenneke -

Chocolat met aardbeien! Da’s toch zo verleidelijk dat iedereen dat wel wil? Ik lees graag verder hoe het met Vianne gaat…

Leonie Tadema-Dröge -

Tja waarom. Denk dat er betere redenen zijn, maar lijkt me simpelweg mooi boek????

Angelique -

Lees graag een boek in de vakantie en dit boek zou ideaal zijn

van erum maria louisa -

als het verfilmd is zal het wel knap zijn

Jacqueline Van de Manakker -

Lijkt me een heel mooi boek en ik heb alle boeken uit die ik heb, dus heel graag

Cora Meijer -

Hou van lezen en aardbeien en ken de schrijfster nog niet. Mooie gelegenheid om daar nu verandering in te brengen.

Will -

Ik ben gek op aardbeien.

Marianne Cramer -

Omdat dit het enige boek van Joanne Harris is dat ik nog niet gelezen heb. Ik ben dol op haar boeken, wat een prachtige en pakkende schrijfstijl.

Ineke -

Ik lees veel, maar van Joanne Harris heb ik nog niets gelezen en jullie hebben me
nieuwsgierig gemaakt. Via dit boek zou ik dolgraag met haar schrijfstijl kennismaken.
Super !!!!

Debbie van Vliet -

Heerlijk effe terugtrekken uit de tweelinggekte en verstand op nul zetten.

Gerda -

Chocolat verleidelijk om van te smullen en met de romantische sfeer van Franse platteland. Laat me opnieuw verleiden door dit boek De aardbeiendief.

Nel Crea -

Heerlijk boek voor de vakantie. En met een beetje fantasie de geur van de zomer.

Anita te Gussinklo -

Lijkt me het ideale boek voor tijdens de zomer.

Simone -

Ik ben dol op lezen én op dit genre boeken!

Anna wienen -

Ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek

Ria -

Ik heb wel het boek “Chocolat”, en dus ook gelezen 😉 . En de film meerdere keren gezien.
Kijk er dus wel naar uit, om ook “de aardbeiendief” te lezen.

Nicole Vriends -

Ik zou graag een boek winnen. Even tijd voor mezelf als moeder van een puber!

Marjan polet -

Ik moet dit boek echt winnen hoor???? ik heb nog behoefte aan een mooi boek voor de vakantie

Grietje -

Als ik lees waar het verhaal over gaat dan wordt ik al blij. Een blij mens is een lezer

Reageer ook