fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars filmkaartjes voor Les Gardiennes zijn bekend

Zou jij wel weer eens lekker een avondje naar de film willen? Nou dat kan! En je mag nog iemand meenemen ook. We geven 3 x 2 kaartjes weg voor de Franse film Les Gardiennes. Onderaan dit artikel kun je lezen of je twee vrijkaarten voor Les Gardiennes hebt gewonnen.

Les Gardiennes

De film speelt zich af in het 1915. Frankrijk niks is volop verwikkeld in een loopgravenoorlog tegen de Duitsers. Wanneer de mannen van de Paridier-boerderij vertrekken naar het oorlogsfront, is het aan de overgebleven vrouwen om al het zware werk op zich te nemen. Terwijl ze alles op alles moeten zetten om te overleven, zoeken zij naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten.

Les Gardiennes is de nieuwe film van regisseur Xavier Beauvois (Des hommes et des dieux), met hoofdrollen voor onder andere Nathalie Baye, Laura Smet en een indrukwekkend debuut voor aanstormend actrice Iris Bry. Vanaf 8 maart 2018 in de Nederlandse bisocopen te zien!

Zelf hebben we de film nog niet gezien, maar we gaan ‘m zeker bezoeken. Helemaal na het zien van de trailer.

De trailer

De winactie

Dank je wel allemaal weer voor het meedoen aan deze winactie. Dit zijn de winnaars van de vrijkaarten:

  • Stephanie Smit
  • Quirine Ossewaarde
  • Nina Haven

Van harte gefeliciteerd! We zullen contact met jullie opnemen voor jullie adresgegevens, zodat de filmmaatschappij de kaartjes kan opsturen.

Veel succes en alvast bedankt voor het meedoen aan deze winactie.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

44 reacties

Jo’s Daughter -

Lekker naar de bios met mijn moeder. Doen we helaas niet zo vaak, het is wel 1 van de uitjes is die kunnen vanwege mijn moeders gezondheid. Lijkt me geweldig om helemaal te ontspannen bij een mooie Franse film. Heerlijk nakletsen samen met een drankje, even in een andere omgeving en samen happy memories maken.

Evita -

Wat een heerlijke film beloofd dat te worden.
Ik zou mijn romantische (franse) vriendin meenemen om haar eens gezellig te verrassen.
Zij is ook zo’n sterke vrouw die in haar leven al het nodige te verduren heeft gehad.
Wat zal ze dit fantastische vinden.

Margret -

Ben heel benieuwd geworden naar deze film!

ran slag -

Alleen de Franse taal al, daar word ik zo blij van!

Anneliese de Waal -

Lijk me een prachtige film, ben heel nieuwsgierig naar de film, een echte vrouwenfilm en ook nog een Franse film 🙂

Groetjes Anneliese

Ama -

Een Franse film met sterke vrouwen,deze film zal me niet berouwen!

Ineke -

Ik ben weg van Franstalige films dus ik zou graag gaan…….

Robin van Deelen -

Funny!

Helen -

Un beau film! Terwijl de Grote Oorlog nooit heel uitgebreid aan bod komt in het Nederlands onderwijs, zijn er prachtige films als ‘Les Gardiennes’ die ons filmliefhebbers voor even kunnen meevoeren naar een andere plaats en tijd en laten voelen wat de immense impact de periode 1914-1918 heeft gehad op zovelen in Europa. Ik ben heel benieuwd hoe regisseur Beauvois de overlevingskracht van de vrouwen die het land bewerken in afwezigheid van hun man evenals het omgaan met groot verlies en verdriet heeft weten te vangen op beeld.

Wilma -

Ik vind alleen het stukje wat ik hier nu zojuist heb bekeken al heel indrukwekkend. Men vergeet vaak dat ook vrouwen een hele strijd voeren tijdens een oorlog. Zij moeten tenslotte alles draaiende houden terwijl hun mannen en zoons aan het front zijn. Dit werd/word naar mijn mening zwaar onderschat. Ik zou graag de gehele film willen kijken daar ik nu al erg onder de indruk ben.

Adriana de Ruiter -

Wat een indrukwekkende trailer! Ik doe graag mee om de film helemaal te mogen zien! Wat de film voor mij bijzonder maakt? Allereerst de muziek, die geeft meteen een heel andere sfeer aan de film dan het huidige leven waar alles steeds makkelijker is en moet worden…
De hardheid van het leven, het doorzettingsvermogen en de wil van deze vrouwen om net als hun mannen het tot een goed einde te brengen… Het lijkt me een enorm bijzonder en ook triest verhaal… Een heel andere wereld nog maar zo kort geleden…

Silvia -

Aangrijpend en indrukwekkend. Ik lees/kijk veel over verschillende oorlogen en zou deze film ook heel graag zien. Heel benieuwd hoe het de vrouwen vergaat nu de mannen aan het front zijn. Pas een boek gelezen over de burgeroorlog in Amerika, daar moesten de vrouwen zich ook zelf redden. Was ook een heel indrukwekkend boek.

A. de Groot -

Het lijkt mij een zeer aangrijpende film.

SophiaG -

Lijkt me een heel bijzondere film

Katja Hendriksen -

Mooie trailer, smaakt naar meer!

Lisanne Bons -

Een mooi verhaal dat je raakt. Lijkt me erg mooi om te zien

Danielle -

De trailer maakt mij erg nieuwsgierig naar de film!

Carolien -

Boh, lijkt me een heel heftig en indrukwekkend verhaal. Een verhaal dat laat zien hoe hard het leven soms kan zijn en laat zien dat er momenten zijn waarop je sterk moet zijn om te kunnen overleven. Ik ben daarom erg nieuwsgierig naar deze film geworden!

Diny -

Het zware leven dat ze zonder de mannen hebben en het sterk zijn van de vrouwen en de romantiek die in de trailer te zien is spreken mij erg aan. Dit is precies een film om samen met mijn zus te gaan zien want die houd hier ook erg van.

Maria -

Emotie film, daarom.

Yolanda Landman-Breebaart -

Ik hou van dit soort films, gemaakt in de vroegere tijd met ook nog eens Frans gesproken…helemaal super! Samen met mijn vriendin zou ik hem graag gaan zien!

Jeannie -

Mooie trailer, daarmee ben ik nog nieuwsgieriger naar deze prachtige film!

anja -

leuk ik doe mee

Lottie -

Omdat ik een Frans vriendje heb!

Nelly -

Laura Smet in de hoofdrol, dan wil ik hem zien

jacqueline de Waal -

Lijkt me een heel bijzondere film wil hem heel graag zien!

Nina Mol -

Ik ben dol op vrouwenfilms.

Nicky -

Leuke trailer in ieder geval

Stephanie Smit -

Wauw, wat een indrukwekkende trailer! Nu heb ik sowieso al iets met films die zich afspelen in de oorlogstijden, maar Franstalige films doen mij iets extra’s, “Elle s’appelait Sarah” heeft op mij ook diepe indruk gemaakt. In deze trailer komt de jonge actrice “Iris Bry” op mij over als een heeeeel goede actrice, dus ben erg benieuwd naar de hele film en de indruk die deze film dan op mij achter laat!

Gé Geurtsen -

Trailer is veelbelovend!

Petra L. -

Eindelijk een film over vrouwen in de oorlog. En welke strijd zij gevoerd hebben. Het lijkt me een bijzondere film.

Matanga -

De zachte ritmes van een eenvoudige levensstijl, tegen een achtergrond van een fundamentele en permanente verandering maken de film zo speciaal voor mij.

Rosemary -

Mooie film.. Als ik win ga ik met mijn vriendin die houdt van Franse Filmgeschiedenis.????

MArina -

Graag, dan ga ik samen met mijn vriendin Lana. Wij zitten samen op cursus Frans. Dan is het extra interessant.

Lucie -

De Eerste Wereldoorlog was het onderwerp van een werkstuk van mijn zoon op school, en daardoor ben ook ik veel te weten gekomen over dit stukje geschiedenis. Om dit werkstuk tot leven te laten komen zou ik graag met mijn zoon deze film gaan zien, maar óók omdat door deze film duidelijk wordt welke belangrijke rol de vrouwen altijd spelen bij dit soort wereldschokkende gebeurtenissen!

Nina Haven -

Dat smaakt naar meer, na het zien van de trailer… Hier ga ik graag met mijn dochter naar toe!

Quirine Ossewaarde -

Ik hou ervan om te zien hoe mensen vroeger leefden en ik ben benieuwd hoe mensen door die zware tijd zijn gekomen. En de franse taal vind ik prachtig!

m.van klaveren -

waaanzinng met mijn vrouwtje en dan kijken of het met mijn 16 jarige en 18 jarige dochters goed gaat thuis zonder oorlog

Esther -

Zulke power vrouwen
Zo zie je maar
Dat de kracht echt uit de vrouwen komt
Zelfredzaamheid vooral in die tijd

Hanne -

Wauw, wat een verhaal, wat een liefde en wat zijn vrouwen toch sterk. Oerkrachten. Lijkt me een hele mooie film om met mijn moeder te gaan kijken. Ik hoop dat ik mag winnen.

Thamar -

Lijkt mij super om hiervoor kaartjes voor te winnen, ben echt fan van historische drama’s

Zuske -

mijn oma was een Française, indrukwekkende film lijkt me, wil ik wel graag zien

Petra Verlouw -

Oh lijkt mij super om hier samen met mijn oudste dochter naar toe te gaan. Zij houdt van de Franse taal en is zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de oorlog. En een moeder dochter moment is nooit weg natuurlijk. Ik doe graag mee met deze leuke actie.

Anna -

Lijkt me een echte vrouwenfilm.. ☺️

Facebook: An Na

Reageer ook