fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winacties op Facebook: zo weet je dat het een betrouwbare winactie is

Op Damespraatjes organiseren we regelmatig winacties. We vinden het leuk om producten waar wij enthousiast over te zijn, met jullie te delen. Vandaar dat we dit graag doen! Helaas horen we de laatste tijd best wat negatieve reacties over winacties, en dan met name op Facebook. Er zijn veel bedrijven die alleen maar winacties organiseren om likes te verkrijgen, maar blijken achteraf helemaal geen prijs te verloten. Waarom speel je dan nog mee?! We hebben hier een paar tips waardoor je betrouwbare winacties van onbetrouwbare winacties kunt onderscheiden. 

1. Te mooi om waar te zijn

‘Like deze post en maak kans op een auto!’ klinkt natuurlijk geweldig, maar ga na of dit niet te mooi is om waar te zijn. Er zijn maar weinig bedrijven die echt auto’s weggegeven, dus wees kritisch. Verkoopt het bedrijf geen auto’s en schrijft het bedrijf nooit over auto’s? Dan is het zeer onwaarschijnlijk dat het bedrijf zomaar een auto zou weggeven.

2. Met het bedrijf in contact komen

Bekijk ook of er de mogelijkheid is om met het bedrijf in contact te komen. We hebben het hier niet over de chatfunctie in Facebook, maar hebben ze een telefoonnummer, website met contactformulier of een emailadres? Bedrijven die de boel oplichten zijn vaak onmogelijk bereikbaar, check dit dus ook even!

3. Winnaars bekendmaken

Houd in de gaten of het bedrijf ook daadwerkelijk winnaars bekendmaakt. Hebben ze vaker winacties? Controleer of er toen iemand is uitgeroepen. Houd ook bij de actie waar je op dat moment aan meespeelt in de gaten of ze ooit iemand kiezen. Schrijf bijvoorbeeld op een briefje aan welke acties je hebt meegespeeld en controleer regelmatig de tijdlijn van die bedrijven. Loopt de actie al langer dan een maand en is er nog niemand uitgeroepen? Stuur dan eens een bericht met de vraag wanneer dat gaat gebeuren.

Het is ondanks deze tips natuurlijk mogelijk dat je wordt ‘opgelicht’ bij het meespelen aan een winactie. We hopen wel dat de bovenstaande tips je kunnen helpen  bij het onderscheiden van betrouwbare en minder betrouwbare winacties. Heb jij ook nog goede tips?

Oh, en wil je graag meespelen aan een betrouwbare winactie? Dat kan bij ons! Op deze pagina zie je regelmatig nieuwe winacties verschijnen en maken we winnaars bekend.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook