fb
Damespraatjes Damespraatjes

De winnaars van Een kwestie van Hoffelijkheid van Amor Towles zijn bekend

Schenk jezelf een Martini (shaken) in, zet een CD van Billy Holliday op, beeld je in dat je in een hippe rokerige JazzClub bent in New York en pak het boek van Amor Towles er bij. Je waant je werkelijk in een andere eeuw vol nachtclubs met musici, schrijvers, kunstenaars en intellectuelen. Leer het New York van de jaren dertig kennen en lees het geweldig geschreven boek van Amor Towles. Wil je het boek winnen? Kijk onderaan het artikel of je de winnaar bent.

New York, 1937: de vriendinnen Katey en Eve, twee provinciaalse schoonheden die de wereld willen veroveren, laten in een jazzkelder hun oog vallen op de charmante Tinker Grey. Hij draagt kasjmier en lijkt single te zijn, een lot uit de loterij. Een turbulente menage a trois begint: de beide jonge vrouwen betrekken Tinker in hun spel: hoe kom je als arm meisje de sjieke Radio City Music Hall binnen zonder entree te betalen? En Tinker revancheert zich door hen mee te nemen naar de duurste nachtclubs van Manhattan.

Een modern en stijlvol sprookje, een geestige roman in de traditie van F. Scott Fitzgerald, een kruising tussen Mad Men, Breakfast at Tiffany’s en Sex and the City avant la lettre: Een kwestie van hoffelijkheid is het verhaal van een verzuimde liefde en het sfeervolle portret van New York in de jaren dertig.
http://youtu.be/V288p8FrNV8
Een kruising tussen Mad Men, Breakfast at Tiffany’s en Sex and the City avant la lettre

Amor Towles (1964) is geboren en opgegroeid in de buurt van Boston, in de Verenigde Staten. Hij studeerde af aan Yale en is werkzaam in de financiële wereld van Manhattan, New York. Hij zit in het bestuur van de Yale Art Gallery en de Library of America. Een kwestie van hoffelijkheid is zijn eerste boek.
Amor Towles woont op Manhattan, is getrouwd en heeft twee kinderen.

www.amortowles.com

Winactie

De winnaars van de winactie zijn: Ria van Gompel, Loes Hoekstra en Mathea Boogert

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook