fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winactie: De roman “Een nieuw begin” van Ellie Dean

een nieuw begin

Nu we meer dan ooit aan huis gekluisterd zijn vraag ik me af waarom ik niet veel vaker naar Engeland ben gegaan toen het nog kon. Om me toch een beetje in Engeland te wanen tijdens de coronacrisis kijk ik op Netflix veel Engelse series en films. Gisteravond nog The Dig, een film die zich afspeelt aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Op Damespraatjes mogen we 3 exemplaren weggeven van “Een nieuw begin” van Ellie Dean, een roman die qua sfeer en tijdsperiode bijna naadloos aansluit op The Dig, namelijk als de oorlog net is uitgebroken. 

Een nieuw begin

Engeland, 1939. Als de oorlog uitbreekt worden duizenden Londense kinderen op het platteland in veiligheid gebracht. Zo ook komen de 16-jarige Sally en haar kleine broertje Ernie terecht in Cliffehaven, een kustplaatsje in het zuiden. Ernie, kan na zijn herstel van polio niet goed meer kan lopen. Dat is mogelijk ook een van de redenen dat niemand hen samen in huis wil nemen en daardoor dreigen ze van elkaar gescheiden te worden. Of erger nog, teruggestuurd naar Londen. Gelukkig neemt de moederlijke Peggy Reilly hen onder haar hoede neemt. Sally en Ernie krijgen een kamer in haar pension en worden liefdevol opgenomen in Peggy’s chaotische gezin.

Fragiele leven ruw verstoord

Na alle ontberingen van hun jeugd in Londen, met een moeder die aan de drank is en een vader die nooit thuis is, is Beach View House een oase van rust. Sally vindt een baan om Ernie’s medicijnen te kunnen betalen en alles lijkt beter te gaan. Maar dan komt hun moeder hen achterna gereisd en wordt hun fragiele nieuwe leven ruw verstoord…

Een veilige haven

De meeslepende roman Een nieuw begin is het eerste boek in de serie Een veilige haven, waarin Ellie Dean haar lezers meeneemt naar de Tweede Wereldoorlog, en een klein pension aan de kust dat moedig standhoudt in een donkere en onzekere tijd. Wat een heerlijk idee dat dit het begin is van een nieuwe serie romans en dat we er nog een paar te gaan hebben.

Alvast een voorproefje van het boek?

Kun je niet wachten om te beginnen met lezen? Geen probleem. Via deze link kun je het begin van het boek lezen:  Let op: als je op de pagina bent aangekomen, kijk dan bij “inkijkexemplaar”.

Winactie

We mogen van Uitgeverij de Fontein drie exemplaren weggeven van “Een nieuw begin” van Ellie Dean. Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor één van de exemplaren? Beantwoord de volgende vraag bij de comments onder dit artikel: “Wat is volgens jou het mooiste boek dat Uitgeverij de Fontein tot nu toe heeft uitgegeven?” Voor het beantwoorden van je vraag kun je hier eventueel kijken: overzicht boeken Uitgeverij de Fontein op Bol.com.

We zijn heel benieuwd naar jullie reacties. Veel succes!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

133 reacties

Simone -

De Verloren Kinderen

Kim -

Ieorg Idur van Roald Dahl, zo zoet!

Elizabeth -

De verloren kinderen

Hilde VE ribbeke -

Hoi, ik heb één boek liggen van deze uitgeverij, maar moet het nog lezen 😉

Coralien -

Uitgeverij de Fontein publiceert de boeken van Jojo Moyes. Serieuze tranentrekkers!

Angelique Bogaard -

Dollanganger – bloemen op zolder
Het eerste boek wat me altijd is bijgebleven

Nienke -

Het meisje zonder naam van Diney Costeloe.

Sophia Grootjans -

Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl.

Saskia Munneke -

Het eiland van duizend bronnen

Esther -

De verloren kinderen

Nadientje -

Geen gemakkelijke keuze. Als ik er echt maar eentje mag “nomineren” is het het boek “De verloren kinderen”

Marianne -

Ik beken van Jo Spain.

Marlies -

’t blijft een mooi boek: Sjakie en de chocoladefabriek

Nency -

De verloren kinderen. Heel aangrijpend.

Iris -

Terug naar Villa Rosa, echt een schitterend boek!

Margret -

De verloren kinderen

Saskia Munneke -

Het boek: De kleine dingen. Het boek gaat vooral over de kleine dingen die mensen overkomen, die soms ook ingrijpend kunnen zijn. Het boek is met veel gevoel geschreven waardoor je helemaal meeleeft met de hoofdpersonen.

Helga -

Twee Moedige Vrouwen. Een prachtig boek!

Mieke Beernaert -

Ik heb echt genoten van “De verloren kinderen”! Heel aangrijpend en toch heel mooi!

Beinsberger Guylène -

De verloren kinderen, mooi boek.

Larissa -

Historische romans is een genre wat ik echt heb ontdekt sinds ‘de Nachtegaal’. Wat was ik weggeblazen door dit verhaal! Niet normaal. Zag alles oprecht voor me als een film, de spanning en het medeleven wat je krijgt voor de hoofdpersonen… Heb gehuild bij dat boek. Nu kan ik niet meer zonder… W.W. II is een onderwerp wat helaas vaak geromantiseerd kan worden in boeken, maar deze pareltjes zijn denk ik de krenten uit de pap. ENORM NIEUWSGIERIG! X liefs, Larissa

Esther -

Het meisje in de witte kimono.

Brii -

Een nieuwe wereld van Sarah Lark

Edith -

Winter in Madrid vond ik echt wel een heel fijn boek om te lezen. Zowel qua schrijfstijl als qua onderwerp.

Marijke Mulder -

De verloren kinderen van Diney Costeloe. Ik lees graag boeken rondom het thema tweede wereldoorlog, omdat het zo bizar en niet te bevatten is wat zich toen allemaal heeft afgespeeld.

Elizabeth -

De Ex

Marjolein -

Suzanna’s wereld

Marita -

Het aangrijpende boek De verloren kinderen

maaike -

Het meisje zonder naam.

Martina -

De verloren kinderen

tine -

alle boeken van Virginia Andrews en in het bijzonder “Geheimen in het duister “

Yvonne Hoogendijk -

Het meisje in de witte kimono.

Ans Stier -

Sjakie en de chocoladefabriek. Ik loot graag mee

Cora Meijer -

Twee moedige vrouwen van Diney Costeloe

Mertens Patrick -

Ongetwijfeld Sjakie en de chocoladefabriek, blijft een leuk boek

Cornelis Annemie -

Zo moeilijk om te kiezen.
Ik kies De verloren kinderen

Silvia van Elzelingen -

Alleen hij van Andrew Gross. Zo mooi maar tegelijkertijd gruwelijk. Puur, alles wat een boek moet hebben. Echt heel erg goed.

Ricky -

Een nieuwe wereld

Anita te Gussinklo -

De boeken van Baantjer,met erg veel plezier gelezen.

Cora van der Bijl -

Meisje zonder naam

rita -

Verloren kinderen

Marina ebbers -

Voor jou
Jojo meijes

SophiaG -

Het meisje zonder naam

Beinsberger Guylène -

Familie op de vlucht. Mooi boek.

Lyda van den Bos -

Moeilijk om een keus te maken. De boeken van Karen Rosé vind ik bv erg mooi, maar heb ook andere mooie boeken gelezen.

van erum maria louisa -

het Achtste boek

Gé Geurtsen -

Stiefzus!

Deschamps -

De verloren kinderen

Sylvia -

Een nieuwe wereld van Sarah Lark

Bianca Hoogduin -

Mijn absolute favoriet (tot nu toe dan tenminste) is het boek: ‘de verloren kinderen’.

Steffi Onderbeek -

De verloren kinderen

Els Timmers -

Gaaf! Ik ga voor: Het eiland van duizend bronnen

Berendina Jaasma -

De verloren kinderen heeft erg indruk op mij gemaakt.

Centine Blaakman -

Sjakie en de chocoladefabriek. Ik weet nog dat de meester dit vroeger voorlas in de klas, daarna heb ik het zelf ontelbare keren gelezen en nu zijn de kinderen aan de beurt. Ook de film is hier populair! Met de geweldige Johnny Depp als Willy Wonka!

Sandra -

De verloren kinderen, wat heb ik gehuild bij dit boek pffffffff

Dina Neutel -

Dat is duidelijk: Meisje zonder naam

Anneliese de Waal -

Het boek Twee moedige vrouwen.
Waag graag een kans 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

Martine -

Diney Costeloe- De verloren kinderen

Alida -

Dat is voor zover ik het me nu kan bedenken: Sjakie en de chocoladefabriek

Dit boek is van een andere orde, maar zou ik erg graag willen lezen.

anja -

het meisje zonder naam. vind ik er goed maar ik ben dol op lezen

Marijke Boulet -

Mooie actie ! Ik kies Het meisje zonder naam

Eric Meyers -

Leuke wedstrijd ! Ongetwijfeld Sjakie en de chocoladefabriek !

Marian B -

Jeetje, er zijn zoveel mooie boeken. Ik zou het zo niet weten. Karen Rose is een van mijn favoriete auteurs. Daarom kies ik het boek ‘Sterf voor Mij’ dat is het boek waardoor ik met deze schrijfster in aanraking kwam en meteen was verkocht.

Lottie -

Sjakie en de chocoladefabriek: ontelbaarkeer gelezen!!!

maria -

De verloren kinderen , aangrijpend , én omdat zoiets ook in mijn familie gebeurd is ..

Hilde VE (ribbeke) -

Geen idee. ik weet zelfs niet of ik al boeken heb gelezen van deze uitgeverij.

Anja -

Rose

Renilda -

Moeilijke keuze. Maar Dan vind ik sjakie en de chocoladefabriek wel de beste

Iris -

Het meisje zonder naam.

jhon dovens -

het meisje zonder naam

Monica -

Voor mij is dat absoluut Bekraste zielen van R.J. Ellory
Wat een schitterend verhaal, ga hem zeker nog een keer lezen.

Anna -

Het meisje zonder naam, wel moeilijk om 1 te kiezen er zijn zoveel mooie boeken

de boever nancy -

meisje zonder naam

Nina Mol -

‘Het meisje zonder naam’ ……………………………

Kyara de Graaf -

Voor mij zouden dat de boeken van Mel Wallis de Vries zijn, en dan vooral verstrikt. Haar boeken hebben ervoor gezorgd dat ik van lezen ben gaan houden en nu elke dag wel een paar hoofdstukken/boeken weg zou kunnen lezen! 🙂

Shiv Chin -

Het meisje zonder naam

Remco B -

Insomnia van Jilliane Hoffman

Myriam -

Twee moedige vrouwen

Lee-Ann -

Iets te verbergen van Jou Spain

Matanga -

Volgs mij is het De zwemclub van Shelly Bay van Sophie Green.

Jan -

The Witches van Roald Dahl

Heleen van der Velde -

Wat een hoop boeken zijn er nog om te lezen. Er zitten hele goede schrijvers/schrijfsters bij. Van degenen die ik gelezen heb vind ik Portret van een vrouw van Jojo Moyes de beste.

Esther Potters -

Insomnia van Jilliane Hoffman

Mariëlle -

Wat een vraag! Haha, ik ken nog zoveel boeken niet van deze uitgever! Ik ken er wel veel van kaft maar die heb ik dan niet gelezen. Dus…als ik win kan ik weer een boek beoordelen en zeggen wat ik ervan vind :-). Er zijn wel een heleboel boeken die me erg aanspreken dus ik maak graag kans en ik denk dat ik deze cadeau zou doen aan mijn lieve moeder die zoveel doet voor mij en anderen.

Ineke Kuijsten -

Diney Costeloe met Familie op de vlucht

neeltje van der stap -

Twee moedige vrouwen van Diney Costeloe
waanzinning mooi boek !

Inge Bergsma-Kiezebrink -

Chocolat van Joanne Harris is mijn favoriet!

Debby Koeman -

The Witches van Roald Dahl. Lekker spannend om voor te lezen. We hebben laatst de film ook gekeken.

DERILLE -

DRIE VROUWEN

Maria -

Dromen van Italië van Nicky Pellegrino want als ik vertrek dan is het naar Italie!

elletjee -

school voor afgeschreven kinderen zeker weten

stina -

Familie op de vlucht van Diney Costeloe vond ik heel mooi

Alei -

Dat is de verloren kinderen. Een niet voor te stellen verhaal, wat de geschiedenis van Australie kenmerkt. Heel erg ontroerend.

Monica -

De boeken van één van mijn favo schrijfsters komt bij De Fontein vandaan. Jillianne Hoffman. Als je haar niet kent van naam, nog geen boeken gelezen hebt van haar, zeker doen. Aanrader!

Amelie -

Ik vond ‘Het meisje zonder naam’ echt prachtig. Ik heb menig traan gelaten tijdens het lezen.

I Holkenborg -

Winter in Madrid

marij brand -

HEb als enige boek Het Meisje zonder Naam gelezen…. dus vind die dan tot nu toe de beste.. ook benieuwd naar de andere boeken

Willem de Wal -

Dat is op dit moment het boek: Winter in Madrid van C.J. Samson

pascale -

Het prachtige boek ‘Voor mijn zusje’ van Heather Gudenkauf! Heel erg mooi!!!

José Smeets -

De verloren kinderen van Disney Costelo

Nelly -

De Baantjer boeken heb ik verslonden.

Marloes F -

Wauw, ik loot graag mee! Voor mij is het: Moord voor mij van Karen Rose

sanne -

De baantje serie, roald dahl, heel veel boeken van deze uitgever zijn zeker de moeite waard! Dus doe graag mee met deze actie want ook dit boek zal de moeite waard zijn! 🙂

Marieke -

Ik denk : ‘Voor mijn zusje’ van Heather Gudenkauf! Mooi!

wilmsen anita -

Twee moedige vrouwen van Diney Costeloe

L tromp -

Het meisje zonder naam het ontroerende verhaal blijft mij altijd bij.

Bep H -

deze uitgeverij heeft veel mooie boeken uitgegeven. heb niet zo een favoriet

Anna Wienen -

Welke ik gelezen heb was twee moedige vrouwen, heel mooi boek

Marja Legius -

De laatste liefdesbrief van JoJo Moyes heb ik met veel liefde gelezen.

Jacqueline de Waal -

Lijkt me een heel bijzonder verhaal weer een mooie uitdaging om te lezen

Emma -

Het meisje zonder naam’ : Een prachtige, ontroerende en indrukwekkende roman.

Emma -

Het meisje zonder naam’ : Een prachtige, ontroerende en indrukwekkende roman.

Shirley -

De verloren kinderen

Will Langenberg -

Het mooiste boek vind ik, De school voor afgeschreven kinderen.
Dit boek heb ik gewonnen en heb ik vorig jaar, toen de eerste Lockdown begon, gelezen.
Heel graag doe ik mee voor het boek: Een nieuw begin.
groetjes en blijf gezond, Will

Wilma van 't Hof -

Het mooiste boek? Om daar antwoord op te kunnen geven, heb ik zojuist mijn boekenplanken bekeken. Heb verschillende boeken van Uitgeverij de Fontijn in mijn bezit en gelezen. Sommige al een tijdje geleden. En ik heb moeten graven in mijn geheugen. Toen zag ik Perfectie van Peter James staan. Een spannende standalone thriller. De moeite waard om te lezen. Als je tenminste van dit genre houdt.

Cindy -

De verloren kinderen

Rinque -

Het allermooiste boek vond ik “kleine meid” van Sophie Hannah

Yvon -

Jojo Moyes – Dans met mij Al even geleden dat ik die las, maar is me altijd bij gebleven, zo ontroerend.

Nency -

Dat is moeilijk. Ik kies voor: De school voor afgeschreven kinderen

gerbe -

ik heb er niet veel gelezen tot nu toe maar winter in madrid was erg goed

sunny -

Eveline Karman
Verstrikt

Diny Frijters -

Het meisje zonder naam

Willie -

Dat is het boek : Twee moedige vrouwen

Natasja -

De verloren kinderen, heel aangrijpend boek

Marieke Scheers -

Tot snel! Beth O’Leary

Truus Heijnen -

Ik heb met veel genoegen de boeken van Jojo Moyes gelezen.

Linda -

Mea Culpa van Clare Mackintosh, nooit eerder ben ik zo op het verkeerde been gezet in een boek, je wilt echt doorlezen om te weten hoe het nou precies zit! In deel 2 vallen de puzzelstukjes langzaam op hun plaats.

J Vink v Engeland -

Familie op de vlucht
Mijn favoriet

Lyda van den Bos -

De boeken van Karen Rose.
Leuke actie! 🙂

Jennie hofmans -

De verloren kinderen van Diney Costeloe

Jacqueline van de Manakker -

Clare Donoghue Kijk niet om

Brigitte van Duijn -

Terug naar Wharton Park

Bert -

Een klassieker: Sjakie en de chocoladefabriek

Reageer ook