fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars van de vrijkaarten voor de Vakantiebeurs 2013

Super leuk vinden we het dat we weer vrijkaartjes voor de Vakantiebeurs mogen weggeven aan de bezoekers van Damespraatjes. Helemaal omdat we geen betere plek kennen om je goed te oriënteren op je volgende vakantie. Kijk onderaan dit artikel of je één van de winnaars bent.

Noorderlicht of walvissen onderzoeken?
Fietsen of wandelen over de Chinese Muur, een trip met camper of caravan naar het Noorderlicht of actief meehelpen bij een wetenschappelijk onderzoek onder walvissen en dolfijnen bij de Azoren. Het zijn enkele sprekende voorbeelden van vakantieactiviteiten die steeds meer de belangstelling opwekken van de Nederlandse toerist. Niet primair een specifiek land, maar steeds vaker de wens om tijdens de vakantie zo’n unieke, intense ervaring te beleven is bepalend voor de keuze van de volgende bestemming. Een groeiend fenomeen dat op de vernieuwde Vakantiebeurs voor het eerst met een gericht aanbod zichtbaar tot uiting wordt gebracht. De data van de komende 43ste editie zijn van woensdag 9 januari tot en met zondag 13 januari 2013.

Dagje uit
Er is geen evenement op reisgebied in Europa waar zo veel mensen op af komen. Zij krijgen letterlijk en figuurlijk ‘de hele wereld aan hun voeten’ en worden door exposanten geprikkeld en gestimuleerd om met zoveel mogelijk bestemmingen kennis te maken, events en activiteiten bij te wonen. De Vakantiebeurs is een heerlijk dagje uit en de ideale voorbereiding op een onvergetelijke vakantie. De bezoekers hebben optimale voorpret of zoeken bevestiging over de bestemming die al is geboekt.

Ideale mix
De Vakantiebeurs stoelt op belangrijke pijlers: de aanwezigheid van reisorganisatoren, stands van landen, accommodaties, aan reizen gelieerde ondernemingen en meer dan ooit dit jaar de populaire vakantietopics. ‘‘Met dit complete landenaanbod doen wij waar wij altijd al heel goed in waren. De mensen krijgen een ideale mix voorgeschoteld met voor ieder wat wils. Kort of lang, stad of land, ver weg of dichtbij en voor elk budget’’, zegt projectmanager Wendy van de Geijn. ‘’Nu gaan wij weer een stap verder. Wij bieden een actueel en duidelijk overzicht per type vakantie waar menig bezoeker warm voor loopt en op kan inhaken. Gekozen is voor Actief & Avontuur, Fietsen & Wandelen, Kamperen & Campingvakanties en Stedentrips. Met alle mogelijkheden daarbinnen. Elders op de beursvloer staan de spotlights gericht op een gevarieerd pakket bestemmingen voor cruises, naturisme, wintersport en Christelijke vakanties’’.

Mee in keuzeproces
Wendy: ‘’Kamperen bijvoorbeeld doen veel Nederlanders traditioneel in Frankrijk. Maar anderen tikken de tentharingen met evenveel plezier in Kroatische of Duitse bodem, huren een luxe lodgetent in de Verenigde Staten of verblijven in een avontuurlijke Yurt in Mongolië. Liefhebbers van een shortbreak kunnen kiezen voor Istanbul, Londen, Rome, New York of welke stad dan ook. De vernieuwde Vakantiebeurs gaat volledig mee in dit keuzeproces en biedt maatwerk. De bezoekers hebben direct contact met de aanbieders die voor hen interessant zijn. De exposanten kunnen zich grondig op het bezoek voorbereiden en ter plekke afspraken maken over de detailinvulling van de reis’’.

Tips & tricks van experts
‘’Nederlanders zijn behoorlijk veeleisend. Ze zijn bereid om heel ver te reizen en daarvoor te betalen. Maar willen dan wel weten wat ze krijgen voor hun geld. Dat moet je één op één doen. Mensen komen hier voor authentieke informatie, tips & tricks en willen dat graag horen uit de mond van de echte specialisten. Dus komen er duizenden vakantie experts naar de Vakantiebeurs, reisleiders, junglegidsen, sjerpa’s uit allerlei landen. Kenia, Madagaskar, Mongolië, Oezbekistan, Latijns-Amerika, noem maar op. Bezoekers krijgen persoonlijk advies. Ook van auteurs van reisboeken, van ervaren wereldreizigers en medebezoekers die een land of regio van haver tot gort hebben leren kennen’’.

Comfort, zekerheid, betrouwbaarheid
‘’Live ontmoetingen met exposanten staan garant voor comfort, zekerheid en betrouwbaarheid. Ook reizigers die de hele reis zelf willen invullen kunnen veel inspiratie opdoen. Browsen op internet levert veel op. Te veel denk ik wel eens. Het resulteert in ieder geval niet of nauwelijks in deze tailormade oplossingen. De beurs heb je nodig voor kwalitatief goede informatie uit de eerste hand die je niet zo gauw ergens anders vindt. Mensen willen zich van tevoren goed voorbereiden en alvast iets van een land proeven. Letterlijk en figuurlijk ‘tasting the country’ en die mogelijkheid bieden wij volop. Proef echt hoe de hapjes uit een ander land smaken, geniet van andere culturen, beleef het mee. Eten is een onderdeel van de cultuur van een land. Je gaat een land ook ruiken, door z’n kruiden en z’n eigen geuren. Al je zintuigen kun je gebruiken om zo’n land te beleven’’.

Inspiratie Rivier
‘’De mensen kunnen de juiste koers uitzetten door het volgen van de ‘Inspiratie Rivier’ over de beursvloer die leidt naar alle werelddelen, langs feestelijke podia, pleinen en gezellige terrassen. Onderweg kun je even links of rechts afslaan en doe je mee aan gratis workshops, over fotografie bijvoorbeeld of fietsnavigatie, kun je genieten van muziek uit allerlei culturen, de salsa dansen of cocktails proeven in de sfeer van het Caribisch gebied. Kortom, de hele wereld is binnen handbereik’’, aldus Wendy van de Geijn.
Nog een vernieuwing van de Vakantiebeurs is dat landen overzichtelijk bij elkaar zijn geplaatst. Zo is Afrika niet verspreid over meerdere beurshallen maar omvat het continent heel hal 3 met als inspirerend middelpunt het Zuid-Afrika Paviljoen. Met de toegankelijke catalogus op de website kunnen bezoekers hun persoonlijke wensen op een rijtje zetten en op de Vakantiebeurs de eerste dag beleven van een spannende expeditie of andere droomvakantie.

Openingstijden
Vakantiebeurs 2013: van woensdag 9 t/m zondag 13 januari. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari tot 21.00 uur. Jaarbeurs Utrecht, hal 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 en 11.

www.vakantiebeurs.nl

Winactie
De volgende dames hebben 2 vrijkaarten gewonnen:

  • Heleen Haarsma
  • Yvonne Hanse
  • Veronique Stekelenburg
  • Thea Meijer
  • Constandina Zografopoulou

Van harte gefeliciteerd. De vrijkaarten worden binnenkort naar je opgestuurd.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

3 reacties

ineke -

allemaal gefeliciteerd. Jammer had ook graag gewonnen ;-D

Heleen Haarsma -

Bedankt, super blij mee! 🙂

Rikie Boot -

De wereld aan je voeten

Reageer ook