fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor een kinderfeestje

Gefeliciteerd! Je zoon of dochter is bijna jarig. Erg leuk natuurlijk, maar er ontstaan ook vaak irritaties op kinderfeestjes.  Als je al bijna alle uitjes en activiteiten voor kinderfeestjes gehad, wat ga je dit jaar nou weer verzinnen? Hieronder lees je tips om gemakkelijk een leuk kinderfeestje te organiseren.

Wie nodig je uit voor het kinderfeestje?

Volgens de boekjes geldt de regel ‘één kind per leeftijd’. Dit betekent dus dat een achtjarige acht kinderen zou moeten uitnodigen en een tienjarige tien kinderen. Maar in de praktijk werkt het niet altijd zo. Elk kind is anders en elk kind heeft zijn eigen ideeën hierover. Bedenk vooral voor jezelf wat jij het maximaal aantal vindt om het partijtje leuk te houden. Bespreek dit aantal met je kind en help hem of haar om zich aan dit maximaal aantal te houden.

Het aantal kinderen zal ook afhankelijk van de activiteit die je gaat doen. Voor spelletjes heb je vaak wat meer kinderen nodig, ga je bijvoorbeeld thuis iets bakken dan is het makkelijker om de groep wat kleiner te houden.

Heb je een partner of andere anders die je kunnen helpen? Dan kun je wat meer kinderen uitnodigen.

Happymoms-kinderfeestje

Uitnodiging voor het feestje

Het leukste is om met je kind samen de uitnodiging voor het feestje te maken. Dit kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig en snel doen op de computer met bijvoorbeeld dit online programma voor het maken van uitnodigen. Er zijn al een aantal standaard afbeeldingen, je kan een eigen foto uploaden en je tekst toevoegen. Vervolgens print je de uitnodiging gewoon uit.

Je kunt ook wat creatiever zijn en de uitnodiging met je kind zelf maken. Op Pinterest is er volop inspiratie om zelf uitnodigingen te maken. Onze favoriet is de “monster-uitnodiging”, zie de afbeelding. Koop vellen papier in groen, wit, grijs en roze en zorg dat je verschillende kleurstiften hebt. Vervolgens vouw je een vel van ongeveer 15 cm breed en 35 cm lang in vieren. Plak en teken vervolgens het dier of monster op de voorkant. uitnodiging kinderfeestje

De uitnodigingen verstuur je zo’n 2 weken voor het feest. Je kunt de uitnodigingen beter opsturen of langsbrengen en niet in de klas uitdelen in bij zijn van de niet genodigde kinderen.

Wat ga je doen?

Bedenk dat het kinderfeestje niet voor jou is, maar voor je kind. En dat komt goed uit, want kinderen zijn een stuk sneller tevreden dan volwassenen. Zolang er wat lekkers is, er kinderen zijn om mee te spelen en ze wat kunnen doen zijn kinderen helemaal blij. Leuke activiteiten voor een kinderfeestje zijn bijvoorbeeld:

  • Maak zelf “heldenmaskers” van papier.  Koop verschillende vellen papier en een elastiek om het masker over je hoofd te doen. Je kunt de maskers alvast voorbereiden, zodat de kinderen de maskers kunnen versieren.
  • Versier cupcakes. Je kunt de cupcakes alvast maken en dan de kinderen ze laten versieren.
  • Tijdens kerst, kerstboompjes versieren. Dit was altijd mijn favoriete partijtje. Koop hele kleine kerstboompjes (echte) en laat kinderen van papier kerstballen maken. Aan het einde van het partijtje mogen ze ieder hun eigen mini kerstboompje mee naar huis nemen
  • Ook makkelijk: koop een kant en klare speurtocht. Je kunt dit zo online bestellen, je hoeft alleen nog maar de speurtocht zelf uit te zetten.

De duur van een kinderfeestje is afhankelijk van de leeftijd. Voor vijfjarigen is twee uur vaak meer dan zat, voor tienjarige kun je een halve dag voor het feestje uittrekken.

Andere leuke tips van moeders voor het kinderfeestje:

  • Maak er een themafeestje van, als bijvoorbeeld superhelden, heksen of prinsessen
  • Huur speelgoed en organiseer een spelletjesmiddag
  • Maak het feestje niet te lang!
  • Geef de kinderen aan het einde van het feestje een leuke groepsfoto mee

Gastartikel geschreven door HappyMOMs.nl

Geef jij ook wel eens een kinderfeestje? Heb je nog leuke tips? We lezen het graag in de comments!

kinderfeestje

1 reactie

Edwin -

“Wie nodig je uit”.

Toch jammer dat het artikel niet volledig is. Bij dezen dus een kleine aanvullen: Kyano nodigen we niet uit.

Reageer ook