fb
Damespraatjes Damespraatjes

Win de Boodschapper van Markus Zusak

Misschien een leuke kerstgedachte: Ed Kennedy probeert zijn leven en dat van zijn vrienden, maar ook wildvreemden beter te maken…. Ed is de hoofdpersoon in De Boodschapper van Markus Zusak. Damespraatjes mag van uitgever The House of Books een aantal exemplaren weggeven van dit boek. Lees onderaan dit artikel wie er gewonnen hebben.

Ed Kennedy is een jonge taxichauffeur met weinig toekomstperspectief. Hij is een waardeloze kaartspeler, hopeloos verliefd op zijn beste vriendin Audrey, en verknocht aan zijn koffiedrinkende hond, de Portier. Er gebeurt niet veel in zijn leven, tot hij per ongeluk midden in een bankoverval terechtkomt.  Dan krijgt hij zijn eerste speelkaart toegestuurd, een Ruiten Aas. Dat is het moment waarop Ed de boodschapper wordt. Uitverkoren om anderen onder zijn hoede te nemen, doorkruist hij de stad om mensen de helpende hand te bieden en waar nodig terecht te wijzen. Maar wie zit er achter Eds missie?

Markus Zusak

De moeder van Markus Zusak vertelde verhalen over de oorlog, over het bombardement op

München en over de Joden die door haar geboortestadje werden gejaagd naar het concentratiekamp. Deze verhalen maakten een onuitwisbare indruk op de jonge Markus Zusak en inspireerden hem tot het schrijven van De boekendief.

Markus Zusak kreeg al meerdere prijzen voor zijn boeken. De boekendief is wereldwijd enthousiast onthaald en in Nederland bekroond met een Zilveren Zoen. De roman wordt in 23 landen uitgegeven. Zusak woont met zijn gezin in Sydney, Australië.

Winnaars
De winnaars van de Boodschapper zijn:

Sylvia de Haan
Alwien de Jonge
Sandrina Stokman

Gefeliciteerd!

Niet gewonnen? Niet getreurd!
Damespraatjes heeft regelmatig leuke acties en prijsvragen. Wij nodigen je dan ook van harte uit om Damespraatjes te blijven volgen en volgende keer weer kans te maken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook