fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wilma: ‘Mijn vriendin Nathalie brak keihard met mij!’

keiharde breuk vriendschap

Een vriendin die plotseling geen onderdeel meer van je leven uitmaakt doet pijn. Wilma weet daar alles van. Een van haar leukste vriendinnen wil na tien jaar geen contact meer. “Nathalie brak keihard met mij!”

Ze is er stuk van en mist Nathalie nu al. “Ik leerde Nat kennen op de School voor Journalistiek. We waren de Sjors en Sjimmie van de studie en onafscheidelijk. Gingen veel samen uit en deden veel opdrachten met elkaar. Het was zo’n leuke tijd, we waren heerlijke vriendinnen.” De vlag hangt er nu anders bij; tien jaar later is Nathalie getrouwd met Sven, ze is moeder van drie kinderen en werkt op de redactie van een landelijk dagblad. Wilma had tot voor kort een relatie maar dat ging uit en nu is ze al een tijdje single. “Ik had echt een nare periode. Stoppen met mijn relatie was niet mijn idee en ik had het niet aan zien komen. Ik was zo verdrietig en kon wel wat steun van mijn vriendinnen gebruiken.”

Ze las mijn appjes, maar zweeg

Ondanks hun drukke en totaal verschillende levens, spraken Wilma en Nathalie zo’n vier keer in het jaar af om lekker bij te kletsen. “Dat was altijd gezellig en leuk. Ik vond het heerlijk de verhalen over haar kinderen te horen en was geïnteresseerd in haar leven.” Het afspreken ging de laatste tijd wel een beetje moeizaam. Nathalie had het te druk om bij te kletsen met haar en het leek wel of ze ook te druk was om te reageren op de whatsappjes die Wilma stuurde. “Ik dacht: ‘misschien is het makkelijker om even te appen, bellen kan soms ook zo tijdrovend zijn. Ze las mijn berichtjes wel, maar reageerde niet. Ook niet toen ik appte dat mijn vriend zijn koffers had gepakt. Klinkt misschien gek, maar ik kon eigenlijk wel wat steun van haar gebruiken.”

Brak in het koffiebarretje

Hoewel ze het lastig vond, uitte Wilma haar ongenoegen op de app, zei Nathalie dat ze wat meer steun van haar had verwacht. Ook daarop gaf Nathalie lau sjoege. “Ik begreep het niet. Maar ik liet het maar even zo.” Haar hart maakte een sprongetje toen Nathalie voorstelde om op een zaterdagochtend in een koffiebarretje af te spreken. De avond ervoor was Wilma lekker aan de boemel geweest met een Tinderdate. “Ik had een heerlijke avond en ging super laat naar bed. Toch zorgde ik ervoor dat ik stipt om elf uur op de afgesproken tijd er was, ondanks dat ik een beetje brak was. Ik kletste Nathalie d’r oren van haar hoofd en schepte een beetje op over mijn date, terwijl Nathalie nauwelijks geïnteresseerd leek. Echt een pijnlijke situatie. Ik vroeg haar of ik haar verveelde met mijn verhalen en waarom ze weinig interesse in mij toonde.”

Ze keek maar op haar horloge

Wilma ratelde maar door en achteraf denkt ze dat dat door de zenuwen kwam en omdat ze gebrek aan slaap had. “Terwijl ik maar zat te kletsen, keek Nathalie steeds op haar horloge en precies na een uurtje nam ze afscheid en zei dat ze naar de zwemles moest met haar oudste. We namen een beetje ongemakkelijk afscheid en ik voelde me er rot over. Toen ik thuiskwam stuurde ik Nathalie via whatsapp een hartje om het een beetje goed te maken.”

Ongezouten appje

Het whatsapphartje kon niet voorkomen dat de vriendschap strandde. Want direct nadat ze het hartje verzond naar haar vriendin, kreeg Wilma een ongezouten appje van Nathalie. Wilma is er nog steeds van in de war. “Niet eerder kreeg ik zo’n koud bericht van Nathalie. Ze appte ‘we zijn te ver uit elkaar gegroeid. Ik kan het in mijn huidige leven niet opbrengen om nog contact met je te hebben’. Ik moest zo hard huilen toen ik het las. Het was alsof ik werd gedumpt door een vriendje. Ik schreef een uitgebreid appje dat niet aankwam omdat ze me heeft geblokkeerd . Ik voel me ongelukkig en onnozel. Heb ik dan niet goed aangevoeld hoe zij in onze vriendschap stond? Praatte ik dan teveel over mezelf dat zij het zat werd? Toonde ik niet genoeg interesse in haar leven? Vroeg ik niet genoeg naar haar kinderen? Vragen waarop ik geen antwoorden krijg.”

Ik wil niet afgaan bij de voordeur

Wilma heeft Nathalie een brief gestuurd waarin ze vraagt wat er precies aan de hand is en of ze iets kan veranderen waardoor hun vriendschap kan blijven bestaan. “Maar zoals ik al een beetje had verwacht, reageert Nathalie er niet op. Het liefst zou ik een grote bos bloemen kopen en een fles wijn en naar haar toe gaan, maar ik vrees dat mijn onaangekondigde bezoek niet in goede aarde zou vallen. En ik zie het niet zitten om af te gaan bij haar voordeur. Ik voel me zo naar en verdrietig, ik mis Nathalie.”

Heb jij wel eens een vriendschap met een vriendin verbroken? Of heeft een vriendin ooit tegen je gezegd dat ze je niet meer hoeft te zien? Hoe ging jij daarmee om? Wat raad je Wilma aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Alexander Grey via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook