fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wilma: ‘Ik woon drie maanden samen maar ben Roel nu al zo spuugzat’

Twintig jaar was ze getrouwd met Jan toen Wilma (44) besloot te scheiden. Ze wilde haar vrijheid terug en hunkerde naar een plek voor haar zelf. Zowel Jan als Wilma kwamen redelijk ongeschonden uit de scheiding en zien elkaar nog regelmatig. Hoewel niet op zoek, liep Wilma een jaar geleden Roel tegen het lijf. Drie maanden geleden zegde Roel de huur op, pakte zijn koffers en trok bij Wilma in. “Ik durf het nauwelijks te zeggen, maar ik ben Roel nu al spuugzat en wil eigenlijk dat hij mijn huis uitgaat.”

Liefde maakt blind, wordt vaak gezegd, en Wilma kan dat beamen. “Toen ik mijn ex-man Jan leerde kennen was ik niet enorm verliefd. Ik vond het een knappe gozer, sportief en aardig, maar smoorverliefd ben ik nooit op hem geweest. Mijn liefde groeide voor hem.” De jaren met Jan waren prachtig waarvan Wilma geen seconde spijt heeft gehad. Maar de koek was na zo’n lange tijd op. “Ik wilde zo graag een eigen plek. Ik ontwikkelde mijzelf en Jan niet. Hij was tevreden met zoals het was en zoals hij zich voelde. Vriendinnen zeggen dat het leek alsof ik in een midlifecrisis belandde: ik werd de vrouw die ik altijd was maar niet liet zien. Ik kleedde me anders, uitdagender misschien en voelde me heerlijk.”

Hiken in Nepal

De eerste tijd blijft Wilma alleen en geniet met volle teugen. Spreekt af met vrienden die ze jaren niet had gezien maar trekt er ook in haar eentje op uit. “Ik ben gaan hiken in Nepal samen met andere wandelaars die ik niet kende. Dat heeft me zoveel gebracht. Euforisch kwam ik terug in Nederland en had het idee de wereld aan te kunnen.” Ze pakt haar leven weer op. Werk, sporten, vrienden en genieten. Als ze op een avond alleen naar de bioscoop gaat, ontmoet ze na afloop van de film Roel. Ze raakt met hem in gesprek en ze drinken samen een drankje. “Ik vond Roel gelijk een interessante man. We delen veel interesses en genieten van het leven, staan er positief in. Voor ik het wist voelde ik tijdens die eerste ontmoeting een vlinder in mijn buik. Ik schrok er zelf een beetje van.”

Eerste rush

Ze wisselen telefoonnummers uit en Roel nodigt Wilma uit voor een etentje. “En zo zaten we de volgende dag na onze eerste ontmoeting tegen over elkaar in het restaurant. Alsof we elkaar al jaren kenden, het voelde zo vertrouwd.” Wilma wordt overspoeld door een verliefdheid die wederzijds is en springt in het diepe. De leeftijd van wachten heeft ze achter zich gelaten. “Dat is achteraf dom geweest. Want we gingen zo snel. Voor ik het wist hing Roel zijn kleding in de kast en gaf ik hem de sleutel van mijn voordeur. Dat voelde vanzelfsprekend en ik vond het heerlijk dat als ik uit mijn werk kwam Roel op me wachtte en soms al had gekookt. Hij is zzp’er en werkt veel vanuit huis, dus ideaal.” Wilma geniet zich suf de eerste tijd, maar na de eerste rush lijkt het alsof ze weer op aarde landt.

Kwestie van wennen?

Het vrije leventje dat ze voor Roel had, begint ze te missen. “Ik was vergeten hoe het was om continu met iemand samen te zijn. Ik heb nauwelijks meer een moment voor mezelf. Terwijl dat nou juist een reden was om van Jan te scheiden. En eigenlijk zat ik er weer midden in. Vond ik mezelf avond na avond terug op de bank met een glas wijn, Roel en Netflix terwijl ik in de lampen wilde hangen met mijn vriendinnen. Eigenlijk ben ik hem spuugzat.”

Als Wilma het aankaart bij Roel, schrikt hij en Wilma zwakt het af. Wil hem geen pijn doen en hoopt dat het beter wordt. Dat het gewoon een kwestie van wennen is. “Maar diep in mijn hart weet ik dat onze relatie geen lang leven is beschoren. Ik pieker me suf hoe ik het Roel moet vertellen. Ik wil hem gewoon geen pijn doen. Hij is super lief voor me, houdt van me en zorgt voor me. Maar ik wil het niet meer, ik wil mijn vrije leventje weer terug. Vriendinnen zeggen dat ik duidelijk moet zijn, zachte heelmeesters maken stinkende wonden, maar ik kan het niet. Ben zo bang voor zijn reactie en weet dat ik hem heel veel pijn ga doen. Maar zo kan het ook niet lang door gaan….”

Herken jij de situatie van Wilma? Heb jij ook wel eens in een relatie gezeten die aanvankelijk prachtig leek, maar bij nader inzien, verstikkend werkte? Hoe loste jij het op? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook