fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wil jij vlinders in je tuin? Winnaar tuinbon is bekend

Verbana-vlinderplant-vlindermagneet-dp
Vanaf half april hangt de zomer in de lucht. Tijd om je grijze balkon of terras om te toveren in een bloemenparadijs, waarvan je de hele zomer kan genieten. Bijvoorbeeld met Verbena en Lantana. Een jury van groendeskundigen verkoos deze planten tot de Balkon- en Terrasplant van het Jaar. Met deze planten ben je verzekerd van kleur, fleur en vlinders – dé ingrediënten voor een perfecte zomerdag. Wil jij ook vlinders in je tuin? Heb je meegedaan aan onze winactie check dan onderaan dit artikel of je de winnaar bent van  de Nationale Tuinbon van € 25.

Lantana mañana

Lantana is de Terrasplant van het Jaar 2014. Deze kuipplant groeit en bloeit uitbundig. Zet ‘m op een opvallende plek op je terras, pak een tuinstoel, laat de boel de boel en geniet van de geweldige kleuren. Je kunt wel zien dat de Lantana van oorsprong uit Zuid-Amerika komt! Bijzonder leuk zijn de tweekleurige Lantana’s, die langzaam van kleur verschieten, bijvoorbeeld van geel naar roze.

Viva Verbena

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. De Balkonplant van het Jaar – Verbena – weet niet van ophouden. Net als de Lantana komt de Verbena uit Zuid-Amerika en bloeit hij minstens net zo weelderig: als je daar geen zomergevoel van krijgt… Er zijn compacte soorten en Verbena’s die alle kanten opgroeien – perfect voor in een hanging basket. Het kleurenpalet biedt ook volop keuze: van zuiver wit tot brandweerrood. Of ga je deze zomer voor diep donkerpaars?

verbana-dp
Vlinders

Verbena en Lantana zijn echte vlindermagneten. De zon hoeft maar even te schijnen en je ziet de eerste vlinders fladderen – nog meer kleur op je balkon of terras. Dat maakt het wel heel leuk om deze zomer mee te doen met de Landelijke Tuinvlindertelling (op 1, 2 en 3 augustus 2014).

Gieten & plukken

Zowel de Balkon- als de Terrasplant van het Jaar bloeien uitbundig tijdens de zomer. Je doet de planten een groot plezier door ze op een zonnige plek te zetten, maar een beetje schaduw mag ook. Beide zomerbloeiers krijgen graag regelmatig water en op z’n tijd wat plantenvoeding. Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, dan kun je tot in de nazomer genieten van een bloemenzee.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatplantendoen.nl

Winactie

De winnaar van de Nationale Tuinbon van € 25 is: Susan Ferwerda

Susan, van harte gefeliciteerd!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

4 reacties

Angela -

Ben gek op vlinders! Onderzoek naar gedaan in België, vlindertelling in Vlaanderen. En paar keer naar vlindertuinen geweest in Waalre en Veldhoven. En Berkenhof’s tropical zoo! Favorietje toch wel de gehakkelde aurelia!

will -

Al twee keer in de vlindertuin van de orchideeënhoeve geweest, prachtig is dat.
Vind dat zo’n bijzondere dieren!
Hoop dat ze deze zomer ook weer in mijn tuin komen.

Carolien -

Vlinders zijn zo bijzonder, we zijn onlangs in een vlindertuin geweest in Emmen. die rust die ze brengen is magnifiek ! Het zou fantastisch zijn als ze bij ons thuis ook mogen komen.

Claudia -

Wat een leuke prijs van Damespraatjes, mijn tuin kan wel wat vlinders gebruiken en een paar mooie planten! Ik hoop dan ook dat ik de bon mag winnen!

Reageer ook