fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat zijn de wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van een massage?

wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van een massage

Oh wat kan ik soms verlangen naar een massage! Ik vind het echt heerlijk om een uurtje op een massagetafel te liggen en heerlijk gemasseerd te worden. Van mij hoeft het nooit zo hard; ik vind het vooral lekker om compleet tot rust te komen. Die ontspanning doet mij altijd goed en regelmatig val ik al tijdens de massage in slaap. Ik boek ze dan ook meestal aan het einde van de dag. Nog even warm douchen en daarna heerlijk mijn bedje in. Mocht het ooit financieel mogelijk zijn, dan zou ik dat best elke dag willen. Haha! Voor nu kan ik daar alleen maar van dromen… Wist je dat massages niet alleen heel rustgevend zijn, maar dat er ook veel andere voordelen aan kleven? Dit zijn de wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van een massage!

Verminderen van stress

Ontspanning is gezond! Wist je dat een massage de hoeveelheid cortisol (het stresshormoon) in je bloed kan verlagen? Dit kan leiden tot minder angst, stress en stemmingsklachten. Heb jij bijvoorbeeld al een vitaliteitsbeleid op de zaak? Ga eens met je werkgever in gesprek om te kijken hoe jullie het hele bedrijf gezonder en minder gestresst kunnen krijgen!

Wegnemen van pijn en spierpijn

Een goede massage kan helpen tegen spierpijn en spanning-gerelateerde pijn. Uit onderzoek blijkt ook dat het effect kan hebben bij mensen met chronische pijn en aandoeningen zoals fibromyalgie. Bespreek bij (chronische) pijn altijd eerst met je arts of een massage effectief kan zijn voor jou. Kies eventueel voor een gespecialiseerde fysiotherapeut. Medisch noodzakelijke massages worden vaak gewoon vergoed.

Beter slapen

Na een massage voelen de meeste mensen zich extreem ontspannen. Maar wist je dat het ook kan helpen in het bestrijden van slaapproblemen? Een massage kan de kwaliteit van slaap verbeteren en slapeloosheid helpen verminderen. Dat is onder andere belangrijk bij een burn-out voorkomen.

Effect van lekker in je vel

Als je lekker in je vel zit, gaat alles makkelijker. Je slaapt beter, gaat uitgeruster aan het werk, je hebt meer energie en bent een stuk productiever. Alle reden dus om regelmatig gemasseerd te worden. De vraag is altijd: wie gaat dat doen? Als je een partner hebt die het graag doet, dan bof je natuurlijk. Mijn man hoef ik dat zeker niet te vragen, haha! Ik ‘moet’ daarom altijd naar een massagesalon. Een andere optie is het neerzetten van een van de beste massagefauteuils. Je kunt dan zo vaak gemasseerd worden als je wil. Echt een aanraders als je het mij vraagt! Sommige kantoren hebben ook dit soort stoelen staan. Slim, want zo houd je werknemers fit en ontspannen.

Praat met ons mee

Kende jij de wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van een massage al? Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet wist dat een massage zó goed voor je is. Praat dan met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Afbeelding: Toa Heftiba via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook