fb
Damespraatjes Damespraatjes

Werkgevers opgelet! Waarom een goede koffiecorner super belangrijk is

Na zo’n vijf jaar vanuit Amsterdam aan Damespraatjes gewerkt te hebben, was het in september vorig jaar tijd voor een verandering. Ik verhuisde naar Bussum (het dorp naast Hilversum, waar Sandra woont) en meerdere keren per week op en neer naar Amsterdam zou voor ons simpelweg onlogisch zijn. Het was een keuze die ons best wat moeite kostte, we hadden het immers prima naar ons zin in Amsterdam. In de bijna vijf jaar dat we daar gewerkt hebben, hebben we veel moois opgebouwd daar en dat laat je allemaal achter. Niet wetende of je het op je nieuwe werkplek ook zo fijn gaat hebben…

Goede koffiecorner

Eén van de dingen die het werken bij ‘Bouncespace’ in Amsterdam zo fijn maakte, was de lekkere koffie van barrista Steve. De uit Amerika afkomstige koffie-man maakte de lekkerste cappuccino’s, flat whites en chai latte’s van heel Amsterdam. “Dat moeten we in Bussum nog maar zien” zeiden San en ik tegen elkaar. In onze zoektocht naar een fijne werkplek in het Gooi was een goede koffiecorner op kantoor dan ook een harde must.

Werkdagen nog leuker

En ja hoor: het is ons gelukt. Wij werken nu vanuit ‘Het Hoofdkantoor’ in Bussum en daar hebben ze heerlijke koffie. Hier wordt hij niet gemaakt door de Amerikaanse Steve, maar door een wisselende groep van gezellige Gooische dames. Anders. Maar leuk anders! San en ik halen ook hier flink wat bakken koffie om onze werkdagen nog leuker te maken.

Hard werken

Maar waarom is een goede koffiecorner op kantoor nou zo belangrijk? Op de eerste plaats natuurlijk omdat je soms gewoon een goede bak pleur kunt gebruiken. Je spendeert heel wat uur op de werkvloer en om dat met goede moed vol te houden, is een lekkere kop koffie geen overbodige luxe. En wist je dat koffie een stuk gezonder is dan je misschien zou denken?

Niet altijd over werk

Ook is er een groot sociaal aspect aan verbonden: de koffiecorner verbindt. Het is de plek waar je na het weekend bijkletst met je collega’s, het is de plek waar je iemand kunt bedanken voor dat snelle mailtje en het is de plek waar het even niet de hele tijd over werk hoeft te gaan. En dat laatste is ook op je werk soms heel belangrijk!

Klanten en relaties

Wat ons al in Amsterdam en nu ook in Bussum is opgevallen, is dat het ook naar klanten en relaties heel belangrijk is om ze goede koffie voor te schotelen. Bij het maken van lastige afspraken, het sluiten van een ingewikkelde deal of juist bij het vieren van een gezamenlijk succes, kan een kop goede koffie echt een verschil maken. Het zorgt ervoor dat iemand zich welkom voelt en daarmee heb je altijd al een streepje voor in het gesprek.

Reden genoeg

Kortom: genoeg reden om als werkgever te investeren in goede koffie in een gezellige koffiecorner. Het maakt de werkplek beter en zorgt voor gelukkigere (en dus productievere) werknemers.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook