fb
Damespraatjes Damespraatjes

Leukste wereldwonderen om met het gezin te bezoeken

Als het aankomt op cultuur snuiven ben ik wel een moeder die dit graag aan haar kinderen aan wil bieden. Als we ergens op vakantie zijn gaan we dan ook graag even die ene kerk binnen, of bezoeken we een museum. Als ik iets groter mag denken, dan zie ik ons nog wel eens een aantal wereldwonderen bezoeken. Ik deel de leukste wereldwonderen om met het gezin te bezoeken

Leukste wereldwonderen om met het gezin te bezoeken

Photo by Motoki Tonn on Unsplash

Cristo Redentor – het beroemde Jezusbeeld in Brazilië

Dit beeld van Jezus kent eigenlijk iedereen wel. Je ziet hem namelijk vaak terugkomen in documentaires over Brazilië, en ook in films komt hij zo nu en dan voorbij. Het werd in 1931 opgeleverd en sinds die tijd kun je het beeld vinden op de Corcovadoberg. Vanaf een hoogte van 710 meter waakt het over alle inwoners van Rio de Janeiro. Het bouwwerk zelf is 38 meter hoog en weegt 1.145 ton. Met een spanwijdte van de armen van maar liefst 28 meter is dit beeld gerust imponerend te noemen.

Piramide van Cheops – tombe voor Farao Khufu

Het volgende prachtige wonder is te vinden in Egypte. Boek je Egypte vakantie bij FTI en zet deze topper ook zeker op je lijstje van bezienswaardigheden. De grote piramide van Gizeh is gebouwd rond het jaar 2560 voor Christus. Egyptologen geloven dat dit monument werd gebouwd als tombe voor de vierde-eeuwse farao Khufu. De piramide bestaat uit ongeveer 2 miljoen blokken steen en men denkt dat er ongeveer 20 jaar over gedaan is om het te bouwen met zo’n 20.000 man. De nauwkeurigheid van de constructie van deze piramide is opmerkelijk te noemen. De basis is namelijk bijna perfect vierkant en elke hoek is uitgelijnd met de vier windrichtingen op een kompas.

Taj Mahal

Photo by Jovyn Chamb on Unsplash

Taj Mahal – eerbetoon aan eeuwige liefde

Verwonder je in Noord India bij de Taj Mahal, welke gebouwd is als eerbetoon aan de eeuwige liefde tussen keizer Sjah Jahan en zijn vrouw Mumtaz Mahal. . Deze laatste overleed tijdens de bevalling van hun 14e kind in 1631. In de 17 jaar daarna wijdde haar man zich aan de bouw van de Taj Mahal. Het is gemaakt van wit marmer en rood zandsteen in de stijl van de Perzische architectuur. Het is perfect symmetrisch: 60 meter hoog en 60 meter breed. In de Taj Mahal bevindt zich een moskee, welke richting Mekka is geplaatst. Je vindt dit prachtige bouwwerk op de rechteroever van de Jamuna in Agra.

Komodo National Park – Beschermgebied voor de Komodovaraan

Het komodo eiland is in 1980 opgericht om de komodovaraan (een hagedissoort) te beschermen. De meeste kinderen zullen de varaan Johan van Freek Vonk wel kennen. Dit is een familielid van de Komodovaraan, die tot wel 3 meter lang kan worden. Het komodo eiland is zo’n 390 vierkante kilometer groot en samen met nog een aantal kleinere eilandjes behoort het tot het Komodo National Park. Je kunt deze eilandgroep vinden in Indonesië. In de volksmond wordt het ook wel the Jurassic Park of Indonesia genoemd.

Wat vind jij van de leukste wereldwonderen om met het gezin te bezoeken? Ik kan niet wachten om ze allemaal te zien.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Uitgelichte afbeelding:  Photo by Kelli McClintock on Unsplash

Reageer ook