fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke vloer is geschikt als je huisdieren hebt? PVC is de oplossing!

Welke vloer is geschikt als je huisdieren hebt? PVC is de oplossing!

Als je huisdieren hebt dan wil je een vloer die niet alleen mooi en duurzaam is, maar ook bestand is tegen deze gezellige familieleden. Van krabben tot knoeien en ongelukjes, het is belangrijk om een vloer te kiezen die bestand is tegen al deze activiteiten. Welke vloer is geschikt als je huisdieren hebt? PVC is de oplossing! Ik vertel je meer!

Duurzaam en slijtvast

PVC vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en slijtvastheid. Deze vloeren zijn namelijk bestand tegen krassen, deuken en vlekken, waardoor ze ideaal zijn voor huishoudens met huisdieren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de nagels van je hond de vloer beschadigen, of dat de kat de vloer blijvend bekrast met zijn/haar nagels. En zeker dit laatste is iets wat gebeurt, omdat katten vaak in ieder geval één uur per dag als een dwaas kunnen rondrennen tijdens het door ons genoemde gekkenuurtje (althans mijn katten doen dit wel dagelijks).

Waterbestendig

Huisdieren kunnen wel eens een ongelukje hebben, vooral als ze jong zijn (plasje hier, poepje daar), of als er gezondheidsproblemen spelen. Daarom is het belangrijk om een vloer te hebben die waterbestendig is en bestand is tegen morsen. PVC vloeren zijn van nature waterbestendig, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn en geen vocht opnemen. In tegenstelling tot andere vloerbedekkingen, zoals tapijt of hout, blijven er op een PVC-vloer geen vlekken of geurtjes achter. Je maakt de vloer tussendoor gewoon vlug schoon met een beetje water en eventueel met schoonmaakmiddel, fluitje van een cent.

Gemakkelijk in onderhoud

Het dagelijkse leven met huisdieren kan soms een beetje rommelig zijn, maar met een PVC vloer hoef je je geen zorgen te maken. Stof, dierenharen (lees ook zeker: verwijder haren van vloerbedekking) en vuil kunnen gemakkelijk worden weggeveegd of met de stofzuiger worden opgezogen. Mocht er toch een hardnekkige vlek zijn, dan kun je de vloer eenvoudig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en water. PVC vloeren hebben geen speciale behandeling of dure reinigingsmiddelen nodig, waardoor ze een praktische keuze zijn voor iedereen. Zeker als je niet altijd veel tijd hebt om de vloer bij te houden is dit dus een goede optie.

Geluiddempend

Huisdieren kunnen soms veel lawaai maken, vooral als ze rondrennen of spelen. PVC vloeren hebben geluiddempende eigenschappen, wat betekent dat ze helpen voorkomen dat het geluid zich door het hele huis verspreidt. Dit is vooral handig als je in een appartement woont, of met meerdere mensen samen in een huis. Je kunt dus met een gerust hart met je huisdier spelen, zonder dat iemand anders er last van heeft.

Stijlvol en veelzijdig

Of je nu een klassieke houtlook, een moderne betonuitstraling of een levendig patroon wilt, er is vast en zeker een PVC vloer te vinden die bij je smaak en interieur past. PVC vloeren zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je de vrijheid hebt om een vloer te kiezen die perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en de inrichting van je huis.

Wat voor soort vloer heb jij in huis liggen? En waarom is jouw keuze hierop gevallen? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Vlada Karpovich – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook