fb
Damespraatjes Damespraatjes

Welke trucs en hulpmiddelen helpen ons om ons huis sneller en beter schoon te maken?

Je huis schoonhouden is en blijft een vervelend karwei dat je meestal liever maar uitstelt of misschien zelfs uitbesteedt. Gelukkig is er al veel veranderd en zijn er steeds meer machines en apparaten die ons helpen om ons huishouden slimmer en sneller te doen. Ook zijn er tal van slimme trucs die het schoonhouden van je huis makkelijker en eenvoudiger maken. We zetten een aantal manieren en tips voor je op een rijtje.

Gebruik schimmelreinigers

Een goed idee voor het snel schoonmaken van viezigheid en kalk maar ook vooral schimmel is het kopen van een schimmelreiniger voor je badkamer. We schrobben ons soms wat af in deze ruimte, met tandenborstels, schuursponsjes en andere materialen. Wat je echter misschien niet wist, is dat een eenvoudige schimmelreiniger in een sprayvorm heel effectief kan zijn. Je sprayt simpelweg op de plekken met kalk, schimmel of viezigheid, laat het inwerken en haalt het weg met de douchekop of een doekjes. Je kunt ook kiezen voor een mengsel van dikke bleek en half water of azijn. Draag wel een mondkapje of ventileer goed in de badkamer, want de dampen kunnen je flinke hoofdpijn bezorgen.

Gebruik slimme apparaten

De techniek wordt steeds beter en er zijn betere en betere apparaten die het schoonmaken van je huis verbeteren en vergemakkelijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een robotdweil of robotstofzuiger? Deze robotstofzuigers helpen je om de ruimte zonder zelf aan de slag schoon te houden. Bovendien worden de apparaten zelf ook steeds goedkoper, slimmer en beter. De sensoren in de stofzuiger detecteren objecten en obstakels op z’n weg, maar in sommige gevallen werd soms een hondendrol van je nog niet zo zindelijke puppie over het hoofd gezien en deze werd dan helemaal over de vloer uitgesmeerd met natuurlijk alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er ook steeds vaker stofzuigers die zelfs zulke objecten herkennen.

De geheimen van baking soda

Baking soda is een ondergeschoven kindje in de schoonmaakwereld en kan veel problemen in het huishouden snel en effectief oplossen. Zo neemt absorbeert baking soda vieze geurtjes, waardoor je het bijvoorbeeld kunt strooien op stoffen meubels of matrassen om het later met een stofzuiger af te nemen. Een andere manier om baking soda te gebruiken is door de gootsteen ermee te ontstoppen, zonder gevaarlijke chemische middelen te gebruiken of simpelweg hele hardnekkige vlekken te verwijderen. Want ook dat is fijn aan baking soda: het is zacht voor je gezondheid en het milieu. Een ander product dat ook zulke eigenschappen heeft is azijn. Het nadeel is wel dat azijn een nogal indringende geur heeft en sommige mensen er hoofdpijn van krijgen. Wees dus niet te kwistig met dit product als je schoonmaakt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook